2022-ben csak hangszeres zenészek jelentkezését várja a Virtuózok tehetségkutató – tavasszal a magyar válogatót is közvetítik

2022-ben csak hangszeres zenészek jelentkezését várja a Virtuózok tehetségkutató – tavasszal a magyar válogatót is közvetítik

Február 10-ig lehet jelentkezni a 19 éven aluli hangszeres zenészeknek a Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató verseny idei, nyolcadik évadába.

A nemzetközi sorozat 2022-ben a Visegrádi Négyek országai és Szlovénia tehetségeit kutatja.

A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, de közönségdíjat és különdíjakat is kiosztanak.

 

A hangszerek listája:

Billentyűs és húros hangszerek: zongora, csembaló, harmonika, hárfa, gitár
Vonós hangszerek: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő
Fafúvós hangszerek: fuvola, klarinét, oboa, fagott, szaxofon
Rézfúvós hangszerek: trombita, harsona, tuba, tenorkürt, vadászkürt
Ütőhangszerek: xilofon, marimba, cimbalom
Nemzeti hangszerek

 

A műsorba a jelentkezés az online adatlap kitöltésével lehetséges, amihez egy klasszikus zeneszerző szabadon választott darabjának előadásáról készült videót, illetve egy rövid bemutatkozást kell feltölteniük. Jelentkezési határidő 2022. február 10.

ITT JELENTKEZZ

A legtehetségesebb ifjú virtuózok a jelentős pénzjutalom mellett számos koncertlehetőséget is kapnak Magyarországon és külföldön egyaránt, valamint mesterkurzusokon vehetnek részt. A tehetségkutató műsor alatt a klasszikus zenei élet jelenlegi és jövőbeli, magyar és külföldi sztárjai ismerkednek meg egymással, amelyből barátságok, művészeti együttműködések születnek.

A műsor magyar válogatóját tavasszal sugározzák, télen pedig öt ország hét televíziós csatornáján mutatják be a nemzetközi adásokat, akár 70 millió nézővel megismertetve a klasszikus zene nemzetközi tehetségeit.

A Virtuózok V4+ 2022-es évadában a zsűri tagjai között ismét olyan világhírű vendégek lesznek, mint Plácido Domingo operaénekes-karmester. A műsor eddigi két évadának zsűrijében Plácido Domingo mellett olyan hírességek foglaltak helyet mint Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt díjas koloratúrszoprán, Stjepan Hauser horvát csellista vagy Maxim Vengerov orosz hegedűművész.

 

Virtuózok

 

A versenyen 2020-ban és 2021-ben a második helyezettek is fellépést nyertek a Zeneakadémia Nagytermébe, ahol idén február 18-án a Magyar Rádió Zenekarával és Kovács János karmesterrel adnak koncertet.

A Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, indulása óta milliók kedvencévé vált.

Roni, ATEMPO.sk