Folkhimnusz születik Gombaszögön neves hazai népzenészek közreműködésével – te is szerepelhetsz a klipben

Jelentkezz a 2022-es Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére - a helyszín ismét Vásárút

Újabb Felvidék All Stars dal készül, ezúttal népzenei! A szlovákiai magyar zenei szcéna széleskörű együttműködését és támogatását célul tűző produkció immár negyedik dalát készíti. A 2015-ös Levegő, a 2018-as Otthonos és a 2021-es Északi szívek c. dalokat ezen az éven Korpás Réka Völgylila c. szerzeménye követi.

Nagy az izgalom Gombaszög háza táján, hiszen a Felvidék All Stars produkció következő dala van készülőben, melyhez klipet is forgatnak a Folkszögletben.

A klipben minden néptáncos és néptáncolni szerető ember szerepelhet, aki július 19-én, vasárnap a gombaszögi kempingbe látogat,

hogy csordultig töltsék élettel, tánccal és jókedvvel a Fekete-patak partján felépített Folkszöglet lenyűgöző pajtáját - ezzel is kifejezve, hogy a néphagyomány virágzik Felvidék-szerte.

 

FolkSzöglet

 

A klipben szerepelni kívánóknak 2022. június 19-én, vasárnap délelőtt 10 órára kell a klipforgatás helyszínén megjelenniük (Kemping Gombaszög), ahol a dalban közreműködő népzenészek és énekesek is jelen lesznek. A szervezők kérik, hogy a szereplő nők hozzanak magukkal fekete felsőt és színes szoknyát (ne felejtsék otthon a nyakláncot és szalagot sem), a férfiak pedig egyszerű táncházas viseletet. A közreműködők számára Gombaszög központi szervezése étkezést biztosít.

A készülő Völgylila c. dal Korpás Réka népzenei feldolgozása, szövegét Horváth Eszter és Kemenczky J. Anikó írta. A dal életre keltése a stúdióban a Pósfa zenekar érdeme, s Korpás Éva, Écsi Gyöngyi, Méry Rebeka, Lakatos Lili, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória, Petro Krisztina, Répássy Ivett, Korpás Réka, Lakatos Áron és Iván András énekesek hangján szólal meg.

 

FolkSzöglet

 

"Kiváló alkalom a klipforgatás és a dal elkészítése arra, hogy a népzenei szcéna találkozzon, új ismeretségek köttessenek és megmutassuk, hogy a néphagyományt éltető hazai közösség erős, gazdag és teli van életkedvvel" - mondta Bokor Réka, a Felvidék All Stars ötletgazdája.

A részvételi szándékot a zene@gombaszog.sk címen jelezhetik az érdeklődők.

 

FolkSzöglet

 

ATEMPO.sk