Először rendezik meg a Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivált – már várják a jelentkezőket

Először rendezik meg a Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivált – már várják a jelentkezőket

A diákfilmfesztivál ötlete két szlovákiai magyar fiatal videóstól származik. Ádám Szabolcs és Davitko Oliver 2019-ben nyerte el a Zlatá Klapka fesztivál fődíját. Akkor vették a fejükbe, hogy létrehoznak egy hasonló eseményt a szlovákiai magyar diákok számára is.

Ebből született meg az I. Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál, ahová már lehet nevezni. A szervezők 2023. január 20-ig várják az alkotásokat (meghosszabbították a határidőt).

Az érdeklődő fiatalok két korcsoportban (10-14 és 15-19 év), és három kategóriába (dokumentumfilm, rövidfilm, animációs film) nevezhetnek.

JELENTKEZZ ITT

 

Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál

 

Az ötletgazdák célja, hogy segítsenek azoknak a fiatal felvidéki tehetségeknek, akiknek eddig nem volt lehetőségük szélesebb körben megmérettetni magukat. Manapság ugyanis a diákok túlnyomó többsége rendelkezik videó rögzítésére alkalmas eszközzel. Sokan közülük meg is próbálkoznak felvenni ezt-azt a telefonjukkal. Ezért a két ötletgazda arra biztatja a diákokat, hogy bátran próbáljanak meg összeállítani egy videót, és nevezzenek be a versenybe. Csak nyerhetnek, ha megpróbálják.

Az alkotásokat 3 tagú zsűri fogja elbírálni, Varga Anikó (színművész), Tisza Balázs (operatőr, rendező) és Tomojka Béla (operatőr, vágó) személyében.

A versenyzők a zsűri tagjaival Kassán, 2023. február 24-én megrendezett gálaesten személyesen is találkozhatnak.

EZ, ATEMPO.sk