2023-ban is jön A DAL – már várják a jelentkezőket

2023-ban is jön A DAL – már várják a jelentkezőket

Ismét várja a zenészek jelentkezését A Dal! A Duna élő show-ja jövőre is a nézőkkel együtt keresi a legjobb magyar dalt és a közönségkedvenc produkció elnyeri „Az Év Dala 2023” címet. Az egyedülálló dalversenyre január 13-ig lehet jelentkezni.

Hamarosan újra esélyt kaphat 40 új magyar dal arra, hogy főműsoridőben bemutatkozzon a Duna képernyőjén. A Dal 2023 kiválasztottjaira izgalmas kihívás vár, mivel a produkciókat élőben kell bemutatni, és

míg az elődöntőben a dalok akusztikus hangszerelésben mérettetnek meg, a döntőben már szimfonikus feldolgozásban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében.

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett tízmillió forintot kap zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

 

 

Az új magyar könnyűzenei művek megszületését és a teljes hazai zenei paletta színesítését szolgáló dalválasztó páratlan lehetőségeket nyújt az előadóknak.

Pályázni egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2022. augusztus 20. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében. A dalverseny ezúttal is nyitott mindenki számára, lehet jelentkezni az egész Kárpát-medencéből és támogatja a műfaji sokszínűséget.

A jelentkezés és a pályázati feltételek

A adal.hu oldalon keresztül 2023. január 13., péntek 22 óráig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Bruzák Noémi / MTI