Világraszóló Szatmári Táncház – táncoljatok a Hagyományok Háza kisfilmjében

Világraszóló Szatmári Táncház – táncoljatok a Hagyományok Háza kisfilmjében

A Hagyományok Háza tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját. Ez a rendezvény minden évben ünnep, a táncház ünnepe, ami a néptáncról, a népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül.

Misem bizonyítja ezt jobban, mint a Hagyományok Háza azon törekvése, hogy a Táncház Napján mindent megtesznek azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassák. 2021-ben Világraszóló Széki Táncházzal, 2022-ben pedig Világraszóló Kalotaszegi Táncházzal ünnepeltek.

Az intézmény – immár hagyományt teremteve – ismét felhívással fordul a világ magyarságához, ezúttal a Világraszóló Szatmári Táncházra várja a jelentkezőket.

„Szeretnénk megmutatni ország-világnak, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van, ezért arra hívunk benneteket, hogy a letölthető szatmári muzsikára, amelyen a Magos Együttes csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, Enyedi Ágnes pedig csakis nektek énekel, táncoljatok nekünk szatmári verbunkot és csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk!” - írja felhívásában az intézmény.

HANGFELVÉTEL

A beérkező táncos felvételből pedig elkészítik idén a Világraszóló Szatmári Táncház filmet!

A videókat 2023. április 19-ig várják Full HD felbontásban (1920x1080), fekvő tájolásban és úgy, hogy minden táncos végig teljesen látható legyen. Mellékletben el kell küldeni a táncegyüttese nevét, székhelyét (ország, város) és egy e-mail címet.

FELTÖLTÉS

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum