Futó-, és főzőverseny is lesz a 2024-es Palóc Futam zenei tehetségkutatón – már lehet jelentkezni

Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. Az Öröm a zene könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül, lesz többek közt palócleves főzőverseny és futóverseny is. A díjazott zenekarok értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A Palóc Futamra a könnyűzenén belül bármilyen együttes vagy szóló előadó jelentkezhet a Kárpát-medencéből élő, hangszeres produkcióval, lényeg, hogy induló előadó legyen. A jelentkezők közül a 10 legjobb mutathatja meg magát élőben 15 perces koncerttel a közönség és a zsűri előtt június 15-én a Palóc Ligetben. 

A jelentkezési határidő 2024. június 8-a, szombat éjfél. Jelentkezni kizárólag e-mailben lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Az érdeklődőknek nem csak a minikoncertek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis számos egyéb programmal is készülnek a szervezők. Lesznek művészeti workshopok, gyermekfoglalkozások, zenei témájú fotókiállítás, palócleves főzőverseny és futóverseny is. Extra produkcióként fellép majd a Selah Vie zenekar, és a programsorozatnak része a labdarúgó EB nyitómérkőzése, azaz a Svájc – Németország összecsapás megtekintése.

A Palóc Futam győztese továbbjut az Öröm a Zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek az első helyezettje 1 millió forint értékben kap hangtechnikai eszközöket. A balassagyarmati győztes és a résztvevő zenekarok számos különdíjat is elnyerhetnek, köztük tiszteletdíjjal járó fellépést két városi rendezvényre, stúdiófelvételt keveréssel és masteringgel, illetve az Audmax Kft. jóvoltából Audio-Technica fejhallgatót és mikrofonokat, Korg hangolókat, Korg gitáreffektet és VOX gitáros ajándékokat. 

A Palóc Futam az Öröm a Zene hálózatában, az NKA Hangfoglaló program támogatásával jött létre.

KÉPES ÖSSZEFOGLALÓ A 2019-ES ÉVADRÓL

 

Jelentkezési feltételek:

1. Bármilyen stílust játszó könnyűzenei énekes és zenekar (formáció) jelentkezhet.
2. A versenyen kizárólag élő, hangszeres formációk vehetnek részt (playback megoldás kizárt).
2. A versenyre kizárólag saját (a formáció által írt vagy a formációnak írt) dalokkal lehet jelentkezni.
3. A versenyre csak olyan formációk jelentkezhetnek, amelyek sem jelenleg, sem a korábbi években nem voltak támogatottjai az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program Induló Előadói Alprogramjának, illetve a formáció tagjainak fele sem játszik vagy játszott támogatott zenekarnak.
4. A jelentkezők nem rendelkezhetnek egynél több, kereskedelmi forgalomban kapható, lemezkiadásra szakosodott (azaz több formációval foglalkozó) cég által megjelentetett és terjesztett hanghordozóval.

 

E-mailben megadott információk (az E-mail tárgy rovatában kérik feltüntetni: Palóc Futam - formáció neve):

1. Formáció neve
2. Kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe
3. Formáció stílusbesorolása (saját besorolás)
4. Zenekar esetén a formáció színpadi létszáma és a hangszerek felsorolása
5. Formáció indulásának éve
6. Formáció biográfiája (maximum 1000 karakteres word fájlban csatolandó)
7. Aktuális fotó a formációról (jpg formátumban csatolandó)
8. Két darab audió/videó anyag elérhetősége (link megadása)
9. Két beküldött saját dal dalszövegei (word fájlban csatolandó)

A nevezést csak valamennyi információ megküldésével fogadják el.

EZ, ATEMPO.sk