Ajánló


Az Amber Smith zenél az Akusztikban (+VIDEÓ)

Az Amber Smith zenél az Akusztikban (+VIDEÓ)

Egy olyan zenekar lép az Akusztik színpadára, akik nem egyszer turnéztak már Európában, illetve az USA-ban is bemutatkoztak. Sőt, ami legalább ennyire izgalmas, a 2008-as (Fonogram-díjjal kitüntetett) Introspective lemezük hangmérnöke a Radiohead-del, Muse-zal és a Spice Girls-szel is dolgozó Chris Brown volt. Idén tavasszal pedig Record címmel új albummal jelentkezett az Amber Smith, aminek jópár dala felcsendül hétfőn akusztikusan az M2 Petőfi TV-ben. A koncerten egy szám erejéig az egykori Neo-ból ismert Hodosi Enikő is csatlakozott hozzájuk.

Boráros Imre

Felvidéki magyarok litániája – nézd ma a Boráros Imre Színház előadását ONLINE

Az Ars Sacra Fesztivál keretében 2020. szeptember 19-én, szombaton 16.30-tól virtuális közvetítést láthatunk.

Boráros Imre Kossuth-díjas felvidéki színművész verses-zenés irodalmi előadóestjét mutatja be Felvidéki magyarok litániája címmel.

Boráros Imre: „Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen isteni ajándék érhet még”

Gágyor József felvidéki tanár-író Istenhez, valamint hitről, emberségről, lélekről szóló versei hangzanak el, Mécs László, Vass Albert, Gál Sándor, Gyüre Lajos, Gyurcsó István és Tóth László felvidéki magyar költők versei mellett, zenei kísérettel.

„A versek arra emlékeztetnek, hogy ha nem tartjuk meg a nyelvünket, akkor az sem tarthat meg minket, s elveszünk azok lenni, akik vagyunk: magyarok. Az előadott versek mindegyike szinte szociografikus hitelességgel mutatja be a felvidéki magyarság gondjait, ugyanakkor a mély humanizmus sugárzik a művekből, a kitagadottak iránti szolidaritás, de mindegyik előadott verset a hit, a nemzet- és nyelvféltés szövi át, mely manapság már egész Európára kiterjeszthető.”

ITT NÉZD ONLINE

EZ, ATEMPO.sk

Nézd ma a Budapest Piano Quartet online koncertjét

Nézd ma a Budapest Piano Quartet online koncertjét (VIDEÓ)

A Budapest Piano Quartet, azaz Hegedűs Endre, Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin zongoraművész, valamint az AlisAdam PianoDuo azaz Alisa Yajima zongoraművész és Baráz Ádám zeneszerző közös, két zongora, nyolckezes projektje ismét online ad koncertet.

Nézd ma online Boros Misi zongoraestjét - Virtuózok Hétfőn Hétkor

Nézd ma online Boros Misi zongoraestjét - Virtuózok Hétfőn Hétkor

A Virtuózok továbbra is online koncertekkel szórakoztatják a közönséget minden héten “Hétfőn Hétkor” közösségi oldalán.

Ezúttal Boros Misinek, a Virtuózok korcsoportgyőztesének augusztus 22-én, a Festetics Palotában adott zongoraestjét láthatjuk az MVM Csoport-koncertek "A zongora" sorozatából.

ITT NÉZD A KONCERTET

 

Műsor:

Beethoven: C-dúr (Waldstein) szonáta, op. 53
Liszt: Au bord d’une source / A forrás partján (Zarándokévek I.) S 160 no. 4
Liszt: Velence és Nápoly: Gondoliera, Cancone, Tarantella (Zarándokévek II.) S. 162 (1959)

 

A 17 éves Boros Misi tanára a kezdetektől Megyimóreczné Schmidt Ildikó. Nyolcéves kora óta minden hazai versenyen, amelyen elindult, korcsoportjának győztese lett, de nyert többek között Rómában, Milánóban és Párizsban is. A 2014-es Virtuózok tehetségkutatóban a Kicsik korcsoportjának győztese volt.

 

Boros Misi

 

Idén júniusban Balázs-Piri Somával közösen elsőként kapták meg a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat. A két 20 év alatti muzsikus a magyar klasszikus zene megismertetését és terjesztését szolgáló kimagasló művészeti teljesítménye elismeréseként vehette át az oklevelet a díjat.

ATEMPO.sk

Weöres Sándor feldolgozás az Akusztikban a Muzsik és Volkovától, ahogy még nem hallottuk (+VIDEÓ)

Weöres Sándor feldolgozás az Akusztikban a Muzsik és Volkovától, ahogy még nem hallottuk (+VIDEÓ)

A Muzsik és Volkova, egy magyar-orosz dalszerzőpáros áll ezúttal az A38 színpadára, hogy egy egyedi akusztikus koncerttel örvendeztesse meg az M2 Petőfi TV nézőit. A záhonyi testvérpár a ZUP zenekarból is ismerős lehet, azonban 2016 óta a saját útjukat járják. Repertoárjukban a saját, magyar nyelvű szerzemények mellett gyakran bukkannak fel orosz nyelvű feldolgozások, illetve vers megzenésítések is megtalálhatóak. A mostani Akusztik felvételére is készültek vers megzenésítésssel, azonban egy új felállásban:

Igazi unplugged rajongó rock zenész az Akusztik színpadán (+VIDEÓ)

Igazi unplugged rajongó rock zenész az Akusztik színpadán (+VIDEÓ)

Az ősz első Akusztik adásában egy hangos rockbanda, a Peter Kovary & The Royal Rebels ragadja magához a hangszert, ám ezúttal a rockdalok finom akusztikus dallamokká szelídülnek. Ugyan nem először csendülnek fel a zenekar számai ilyen hangszerelésben, azonban a hétfő este az M2 Petőfi Tv-n látható felvétel az első igazi unplugged koncertjük.

NÉZD ONLINE: A Bogányi-család és Boros Misi koncertje ma este

NÉZD ONLINE: A Bogányi-család és Boros Misi koncertje ma este

Egy különleges koncertre kerül sor ma este, amelyet egyenesen a Balaton-partjáról közvetítenek online.

A Bogányi-család világhírű zenész tagjainak rendhagyó közös fellépése lesz látható, a Virtuózok felfedezettjével, Boros Misivel kiegészülve. Ott lesz Bogányi Gergely zongoraművész, Bogányi Bence fagottművész és Clara Dent-Bogányi oboaművész.

Az online közvetítés tehát augusztus 28-án, 19.00 órakor indul a Virtuózok és Bogányi Gergely Facebook oldalán. Lessünk be be a művészcsalád bensőséges hangulatú hangversenyébe.

ATEMPO.sk

Meglepetés nyárzáró fesztivál a Cserhát dombjai között - jön a Főnix Feszt

Meglepetés nyárzáró fesztivál a Cserhát dombjai között - jön a új Főnix Feszt

A nógrádgárdonyi Főnix Kastély mesebeli kertjében a hazai koncertélet hat lendületes zenekara segít enyhíteni a 2020-as fesztiválhiányt ezen a lélegzetelállító tájon, Budapesttől alig másfél órányira, a határtól mindössze 20 percre.

Az augusztus utolsó hétvégéjén megrendezett mini-fesztiválon fellép a Margaret Island, a Pál Utcai Fiúk, az Ivan & The Parazol, a Lóci Játszik, a Konyha és a Jazztelen.

A Főnix Feszt emlékezetes hétvégének ígérkezik, hiszen nemcsak a zenei program, de maga a környék is varázslatos, számos lehetőséggel a kikapcsolódásra - érdemes több naposra tervezni a programot. A környező falvak és dombok kerékpáros és gyalogtúrák ideális színtere, ahonnan tiszta időben a Tátráig is ellátni, Hollókő pedig mindössze félórás autóútra van a Főnix Feszt helyszínétől.

A 19. századvégi klasszicista kastély és híres hét hektáros parkja már önmagában is izgalmas felfedeznivaló tucatnyi különleges fafajtájával és ropogósan friss levegőjével.

 

Főnix Feszt

 

Az épületben mindezeken kívül wellness szálloda is működik, melynek 37 szobája az esemény hétvégéjén csak a leggyorsabban foglaló fesztiválozók számára lesz elérhető. A szervezők természetesen a többi érdeklődőnek is segítenek a környéken szobát foglalni.

Az izgalmas programok mellett pedig a gasztronómia sem szorul háttérbe: a koncerteken és utánuk a hajnalig tartó házibulikon kívül sör- és borkóstolóval, bográcsozással és számos meglepetéssel várják azt a 450 vendéget, akik nem találták eddig a helyüket a fesztivál nélkül maradt nyárban. Itt a váratlan lehetőség az utolsó hétvégén kárpótolni és feltölteni magukat egy könnyed, de kiadós zene-, élmény- és szeretet-adaggal.

Napijegy 8900 forint, kétnapos 14900 forint.

 

Program

Augusztus 28. (péntek)

Jazztelen
Ivan & The Parazol
Margaret Island

 

Augusztus 29. (szombat)

Lóci Játszik
Konyha
Pál Utcai Fiúk

 

A koncertek után mindkét nap házibuli hajnalig!

ATEMPO.sk

Komáromi Jókai Színház

„Bérletek éjszakája” – új évadnyitó kulturális ajánlóműsor Komáromban

A Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ együttműködésére az elmúlt néhány hónapban – mióta a Komáromi Jókai Színház élére Gál Tamást nevezték ki – több példa is akadt.

Gál Tamás és Lakatos Róbert, a két intézmény igazgatója a továbbiakban is szeretnék ezt a kapcsolatot erősíteni, mert úgy gondolják az együttműködés, az összehangolt munka eredményeképpen Komárom Város kulturális élete új lendületet kaphat, színesedhet, erősödhet.

 

Egressy Béni Városi Művelődési Központ

 

Az együttműködést kívánja erősíteni az augusztus 28-ra meghirdetett közös bérlethirdető, kulturális ajánló műsor is, melyet „Bérletek éjszakájának” neveztek el a szervezők.

A színes, zenés kulturális ajánlóműsorra a város szívében, a Klapka téren kerül sor, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a kulturális intézmények kínálatával, s a helyszínen jegyet, bérletet is válthatnak a meghirdetett előadásokra, programokra,

találkozhatnak a színház művészeivel, jelentkezhetnek a művelődési ház művészeti csoportjaiba.

 

Bérletek éjszakája

 

A Bérletek éjszakáján fellépnek a Komáromi Jókai Színház művészei, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ csoportjai, de az érdeklődők megismerkedhetnek a dél-komáromi Monostori Erőd Kht. kínálatával is. A rendezvény fővédnöke a két város – Észak- és Dél-Komárom – polgármestere: Keszegh Béla és Molnár Attila.

A Bérletek éjszakája 2020. augusztus 28-án (pénteken) 18.00 órakor kezdődik a Klapka téren, a műsort követően pedig egy utcabállal kedveskednek az érdeklődőknek Komárom kulturális intézményei, ahol fellép a ZSEB Zenekar. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ!

ATEMPO.sk

Újra a népművészeké lesz a Zselízi park – itt a fesztivál részletes programja

Újra a népművészeké lesz a Zselízi park – itt a fesztivál részletes programja

Augusztus huszadikától huszonkettedikéig a a járványhelyzet ellenére, a szigorú óvintézkedéseket betartva újra a népművészeté a főszerep a Zselízi parkban. A Csemadok Országos Tanácsa, Zselíz városával és a Tiszta Forrás Alappal karöltve méltó helyszínt biztosít az 54. Országos Népművészeti Fesztivál megrendezéséhez, mely a legnagyobb országos seregszemle, kimagasló szakmai rendezvénye.

Színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsorában több száz táncos, zenész, vásári komédiások gondoskodnak a remek hangulatról egyszerre több helyszínen. Vásári forgatag, folyamatos kézműves kirakodóvásár várja az érdeklődőket, folklórműsorok, népzenei koncertek, népi kismesterségek bemutatója, táncházak és nóta énekesek, gyerekprogramok, népi gyerekjátékok egész sorával várják az ide látogatókat, a magyar kultúrát szerető közönséget.

Ott lesz többek közt a Pósfa zenekar, a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, a Csavar Színház, a Kuttyomfitty Társulat, a Paramisi Társulat, a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes, Lakatos Róbert és a RÉV zenekar, a Corvinus Közgáz Táncegyüttes, a Netz Produkció, a Kincső Táncegyüttes, a Tarsoly népi zenekar, a SĽUK (Szlovák Állami Népi Együttes) és az Urban Verbunk is.

“mert Zselíz titka: TÖBB, MINT FESZTIVÁL“

 

Részletes program

Augusztus 20. (csütörtök)

16.00 Kézműves mesterek kirakodóvására
16.00 Ízutazás – gasztrotúra
16.00 Pincéről pincére – borkóstoló

16.00 Gyermekvilág – Triola Gyerekház
17.00 Kuttyomfitty Társulat előadása a Gyermekvilágban

17.00 A népművészet remekei - a Szlovákiai Magyar Kézműves Szövetség vándorkiállitásának megnyitója /helyszín: a Csemadok ház kiállítóterme/

18.00 az 54. Országos Népművészeti Fesztivál megnyitója, Új kenyér szentelése
18.30 Csendül a nóta, szól a muzsika - Garam-menti nótaénekesek műsora, vendég Gubík Magdi, Wurczer Péter és Magyar Nándor /helyszín: a Nagyszínpad/
20.00 A pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes műsora
20.30 Tűzijáték a nemzeti ünnep alkalmából
21.00 a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes ünnepi műsora

 

Augusztus 21. (péntek)

16.00 Kézműves mesterek kirakodóvására
16.00 Ízutazás – gasztrotúra
16.00 Pincéről pincére – borkóstoló
16.00 Vendég a háznál! – Néptáncosok Kellékboltja

16.00 Gyermekvilág – Triola Gyerekház
17.00 Paramisi Társulat előadása a Gyermekvilágban

18.00 „Medvesalja hagyományos táncai és táncélete...“- beszélgetés Takács Andrással /helyszín: a Kastély belső udvara/
19.00 XV év - Lakatos Róbert és a Rév zenekar koncertje, Közreműködik a Generáció Kamara Társulat /helyszín: a Nagyszínpad/
20.00 „Amerikás dalok“ a Tarsoly népi zenekar lemezbemutató koncertje /helyszín: a Nagyszínpad/
21.00 „Lábam termett a táncra, szemem a kacsintásra“ - a Budapesti Corvinus Közgáz Táncegyüttes műsora /helyszín: a Nagyszínpad/

22.00 Csavar SzínházJelenetek egy házasságból /helyszín: a Kastély belső udvara/

23.00 Táncház a Tarsollyal

 

Augusztus 22. (szombat)

10.00 – 20.00 Kézműves mesterek kirakodóvására
10.00 – 24.00 Ízutazás – gasztrotúra
10.00 – 24.00 Pincéről pincére – borkóstoló
10.00 – 16.00 „Csináld magad!“- kézműves mesterek műhelyei 
10.00 – 18.00 Élő Palóc Kistermelői Piactér a Maslomedia Polgári Társulás szervezésében
10.00 – 20.00 Gyermekvilág – Triola Gyerekház

17.00 Netz Produkció előadása a Gyermekvilágban

10.00 – 18.00 Házhoz jön! – a Néptáncosok Kellékboltja

16.00 Récsei Noémi Önálló Beszélgetőestje - vendég Liszka József, etnológus /helyszín: a Kastély belső udvara/
17.00 „Sorsközösségben“- aktuális kérdésekről Hrubík Bélával beszélget Csonka Ákos
18.00 Oldás és kötés (Máté evang. 16:19) - a Kincső Táncegyüttes és barátaik műsora /helyszín: a Nagyszínpad/
19.00 70 év - a pozsonyi SĽUK műsora /helyszín: a Nagyszínpad/
20.30 Urban Verbunk: Rózsa Story (ŐsErő) - új magyar táncstílus, vérpezsdítő ritmusok és akrobatikai elemek /helyszín: a Nagyszínpad/

22.00 Táncház a Pósfa zenekarral a Pajtában

EZ, ATEMPO.sk

A Dal-ból is ismert Mocsok 1 Kölykök zenél az Akusztikban (+VIDEÓ)

A Dal-ból is ismert Mocsok 1 Kölykök zenélnek az Akusztikban (+VIDEÓ)

Egy egyszerre pimasz, szellemes és vagány zenekar lép hétfőn este az A38 színpadára az M2 Petőfi Tv-n. A Mocsok 1 Kölykök a nagyközönség számára az idei és a tavalyi A Dalból is ismerős lehet. A Petőfi Rádió játszási listáján hosszú ideig előkelő helyen álltak s nemcsak a közönség, de a zenei szakma is felfigyelt a zenekar új színt hozó stílusára. Ezúttal az Akusztikban azonban, ahogy a zenekar tagjai mondják „az ordibáló kölykökből csendes, bölcs urakká változnak”, amit nagyon élveztek.

Ők lépnek fel az idei Gombaszög LITE fesztiválon – összeállt a zenei program

Ők lépnek fel az idei Gombaszög LITE fesztiválon – összeállt a zenei program

A kincses gombaszögi völgy pár nap múlva ismét megtelik fesztiválozókkal és csodás felvidéki muzsikákkal.

Augusztus 20-a és 23-a között koncertek a KocsmaKertben és a Korona udvarban, izgalmas előadások a Labirintus udvarban, hajnalig tartó táncházak a FolkSzögletben, a Szoba chillben pedig a Tribal Soul Soundsystem hangulatait élvezhetik a látogatók.

Idén nagy hangsúly kapnak a csapatjátékok, lehet edzeni a tájfutásra, iszapbirkózásra, röpibajnokságra és egyéb finomságokra...

A szervezők, hogy támogassák hazai zenészeinket, idén csupán két magyarországi fellépőt hívtak, a Csángálló zenekart és a BRAINS-t.

Mellettük Felvidék legjobb zenei formációinak örülhetünk! Ott lesz a:

Jóvilágvan
Estendøn
Phoenix RT
Gorlo Volka
Fortissimo Music Band
Szarka Gyula és zenekara
The Butchers
Next Summer
Nagy Csomor András és zenekara
Chapter5
Korona Énekegyüttes
Zekeres
Ági és a fiúk
Paradigma
Páko Mária és a Viharvirág
Sajó Banda

Figyelem, jegyek csak elővételben, korlátozott számban kaphatóak a www.gombaszog.sk/jegyek oldalon! Az összeg ugyanakkor magában foglalja a sátorjegyet is.


Tervezett program

Augusztus 20. (csütörtök)

Kocsmakert

21.00 Next Summer
23.00 ChapteR 5

 

Augusztus 21. (péntek)

KocsmaKert

18.00 Szarka Gyula és zenekara
20.15 Jóvilágvan
22.30 BRAINS
00.30 Gorlo Volka

Korona udvar

15.30 Az új Korona színpad ünnepélyes átadója, fellép a pelsőci Korona Énekegyüttes
16.00 Ági és a fiúk
17.00 Paradigma

FolkSzöglet

17.00 Tánctanítás - muzsikál a rozsnyói Sajó Banda
19.30 Nagy Csomor András és zenekara
22.00 Táncház - muzsikál Nagy Csomor András és zenekara, házigazdák Konkoly László és Baráth Kitti

 

Augusztus 22. (szombat)

KocsmaKert

18.00 The Butchers
20.15 Fortissimo Music Band
22.30 Estendøn
00.30 Phoenix RT

Korona udvar

16.00 Páko Mária és a Viharvirág
17.00 Zekeres

FolkSzöglet

17.00 Tánctanítás - muzsikál a rozsnyói Sajó Banda
19.30 Csángálló zenekar
22.00 Táncház - muzsikál a Csángálló zenekar, házigazda Linczenbold Maximilián

 

Gombaszög LITE

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

Számos programmal várja a közönséget a Tokaj Fesztiválkatlan

Számos programmal várja a közönséget a Tokaj Fesztiválkatlan

Augusztusban és szeptemberben számos programmal, koncertekkel, színházi produkciókkal, humoresttel, neves szakemberek előadásaival várja a közönséget a Tokaj Fesztiválkatlan.

A programokat a színház három játszóhelyén, a Fesztiválkatlan nagyszínpadán, Teátrumában és a Paulay Ede Színházban valósítják meg. Fellép többek között Rúzsa Magdi, Az Illúziói Mesterei, látható lesz az István, a király című rockopera koncertváltozata, A Pál utcai fiúk című produkció és a Boeing Boeing - Leszállás Párizsban című előadás.

A nagyszínpadon augusztus 19-én látható az István, a király rockopera koncertváltozata, Feke Pál, Dolhai Attila, Novák Péter és még számos szólista előadásában. Rúzsa Magdi augusztus 22-én az ismert slágerek mellett az Aduász című albumáról is előad dalokat.

A nyár utolsó hétvégéjén egy klasszikus mű, A Pál utcai fiúk története elevenedik meg a színpadon a Dés László-Geszti Péter szerzőpáros slágereivel, a Pannon Várszínház előadásában. Szeptember 19-én Hadházi László önálló estjével szerepel a nagyszínpadon.

Tompos Kátya, Takács Nikolas és a Jazzical Trio többek között hajdani táncdalfesztiválok sikergyárosait, filmslágerek komponistáit és a hatvanas évekbeli zenés játékok alkotóit idézik meg augusztus 17-é.


Program

Augusztus 16. (vasárnap), Paulay Ede Színház

18.30 Az Illúzió Mesterei (29. Zempléni Fesztivál)

 

Augusztus 17. (hétfő), Teátrum

20.00 The Great Hungarian Songbook – Tompos Kátya, Takács Nikolas, Jazzical Trio (29. Zempléni Fesztivál)

 

Augusztus 19. (szerda), Paulay Ede Színház

19.00 Boeing Boeing – Leszállás Párizsban – A Sensum Arts előadása (29. Zempléni Fesztivál)

 

Augusztus 19. (szerda), Nagyszínpad

20.30 István, a király – rockopera keresztmetszet (A 29. Zempléni Fesztivál)

 

Augusztus 22. (szombat), Nagyszínpad

20.30 Rúzsa Magdi koncert (29. Zempléni Fesztivál)

 

Augusztus 28. (péntek), Teátrum

18.00 Orvos-Tóth Noémi előadása – Családi örökségeink

 

Augusztus 29. (szombat), Nagyszínpad

20.00 Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK – A Pannon Várszínház előadása

 

Augusztus 29. (szombat), Teátrum

23.00 Katlan Classic Party – sztárvendég: Cooky

 

Szeptember 11. (péntek), Teátrum

18.00 Prof. Dr. Papp Lajos előadása – A mentális egészségtudatosság

 

Szeptember 19. (szombat), Nagyszínpad

18.00 MEGYÜNK A LEVESBE – Hadházi László önálló estje

 

Szeptember 26. (szombat), Paulay Ede Színház

18.00 Görög Ibolya előadása – Hétköznapi protokoll

EZ, ATEMPO.sk / MTI

Indul a pótLAKE fesztivál Tiszafüreden – itt a részletes program

Indul a pótLAKE fesztivál Tiszafüreden – itt a részletes program

Bár a TÓMÉK / Tisza-tavi Napok fesztivál idén elmarad, a szervezők pótLAKE címmel ötnapos programsorozattal kárpótolják augusztus 16. és 20. között Tiszafüreden a közönséget.

A Halas téri programsorozaton fellép többek között a Csík Zenekar, a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, a 30Y, a Vad Fruttik, a Lóci játszik és a Republic is.

Az Albatrosz kikötőben a hétfői környezetvédelmi nap során a vállalkozó kedvűek szemétgyűjtésben vehetnek részt kajakkal.

Augusztus 20-án délelőtt ünnepi megemlékezés lesz a Halas téren, és megtartják a mezőgazdasági gépek felvonulását is.

Az egyes programelemek a hatályos járványügyi jogszabályok betartása mellett valósulnak meg.

 

Részletes program

Augusztus 16. (vasárnap)

Pajtaszínpad
14.45 Lépjünk a holdra
15.30 Dalma Dance Club
16.00 Berecz András

Tündérrózsa színpad
17.00 Csík Zenekar I.
18.30 Csík Zenekar II.
20.30 Bagossy Brothers Company

 

Augusztus 17. (hétfő)

Pajtaszínpad
15.30 Tiszafüredi Mazsoretekért Egyesület
16.30 Einstand
17.30 Extreme Dance Team
18.00 Fák Alatt Zenekar
19.00 Fatal Error

Víziszínpad
15.00 Dánielfy Gergő

Tündérrózsa színpad
20.00 Lovasi András
22.15 Rúzsa Magdi

Albatrosz kikötő
PótLAKE a tóért - környezetvédelmi nap
08.00 Regisztráció
09.00 Szemétgyűjtés kajakkal
12.00 Ebéd a résztvevők számára

 

Augusztus 18. (kedd)

Pajtaszínpad
15.10 Mitar Band
16.00 Lépjünk a holdra
17.00 Lázár Tesók
18.45 Odett

Víziszínpad
15.00 Odett

Halas tér
10.00 Pillekő Projekt
Építs velünk PET palackból

Tündérrózsa színpad
18.45 Pál Utcai Fiúk
20.45 Kiscsillag
22.45 Zaporozsec

 

Augusztus 19. (szerda)

Pajtaszínpad
09.00 TÓMÉK Könnyűzenei Tehetségkutató
15.00 Szendrői-Tóth
16.30 Likó-Géczi-Reményi

Halas tér
11.00 Hangpásztor

Tündérrózsa színpad
19.00 Esti Kornél
21.00 30Y
22.45 Vad Fruttik

 

Augusztus 20. (csütörtök)

Pajtaszínpad
09.00 Augusztus 20-ai ünnepség
11.00 Kispárna Zenekar
14.00 Radics Sándor cimbalomművész
16.00 Audio Ride
17.00 Mesenincs

Morotva
09.00 Dogs ‘n’ Nature

Tündérrózsa színpad
16.45 Lóci Játszik
20.15 Elefánt
22.15 Republic

 

A koncerteken kívüli programok (vásár, kiállítás, gyermekprogramok stb.) ingyenesen látogathatóak, jegyet/bérletet csak a koncertekre kell váltani! Ennek megfelelően a szabadstrandra történő lejutás is a rendezvény teljes időtartama alatt biztosított!

A Pajtaszínpad fellépéseire a belépés alapvetően ingyenes, azonban a létszámkorlát tekintetében a bérlettel/napi jeggyel/inkognito jeggyel rendelkezők elsőbbséget élveznek a közönségtérbe való bejutást illetően.

EZ, ATEMPO.sk / MTI

Irodalmi, zenei és színházi napokat rendeznek az esztergomi Babits-kertben

Irodalmi, zenei és színházi napokat rendeznek az esztergomi Babits-kertben

A Babits Pikniket az esztergomi Babits-kertben rendezik pénteken és szombaton.

A Babits Mihály egykori nyári rezidenciájánál, az MNM Babits Mihály Emlékház kertjében megvalósuló eseményen írók, költők olvasnak fel műveikből. Az előadáshoz a zenei aláfestést a hárfa adja, de az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese is koncertezik, a látogatóknak így igazi kerti muzsikában is részük lehet.

Gerstmayerné Tóth Franciska, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) irodalmi muzeológusa elmondta: három éve rendezik meg évente a Babits Piknik - irodalmi és színházi napok az emlékház kertjében elnevezésű programot a Babits Mihály Színházzal közösen.

A kétnapos programsorozat első napján, pénteken rendezik meg az Írók a kertben című irodalmi estet, amelyen Balla Zsófia, Báthori Csaba, Vörös István és Bartusz-Dobosi László olvas fel saját műveiből Ferge Liza hárfaművész közreműködésével.

Szombaton a Babits-ház kertjében Térzene koncertet rendeznek, amelyen közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Vonósnégyese. Látható lesz a Babits Mihály Színház Jónás könyve című produkciója is Báhner Péter és Kéner Gabi előadásában. A rendezvények ingyenesen látogathatók.

ATEMPO.sk / MTI

Augusztus közepén Kulturális napokat rendeznek Füleken - részletes program

Augusztus közepén Kulturális napokat rendeznek Füleken - részletes program

Kerek évfordulót ünnepelt volna idén a Palóc Napok néven ismert hagyományos programsorozat Füleken. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, a harmincadik évfolyamába lépő rendezvény méltó megünneplését 2021-re halasztják. Ennek ellenére az utolsó nyári hónap sem telik el kultúra nélkül. A megszokott augusztusi időpontban a Kulturális napok keretében – bár szerényebb körülmények között – idén is színes programokkal várják az érdeklődőket. A nagykoncertek a létszámkorlátozás miatt elmaradnak, viszont olyan neves produkcióknak örülhet a közönség, mint a Mágnás Miska nagyoperett, Igor Kmeťo, illetve a Cimbaliband és Danics Dóra koncertje vagy a Magyar Állami Népi Együttes műsora.

Kárpátalja folklórja Felvidéken - a Magyar Állami Népi Együttes turnéja

Kárpátalja folklórja Felvidéken - a Magyar Állami Népi Együttes turnéja

A Magyar Állami Népi Együttes augusztus 13-16. között Felvidéken vendégszerepel. A Megidézett Kárpátalja táncantológiát Királyhelmec, Fülek, Komárom és Somorja közönsége előtt adják elő. A szervezők serényen készülnek a jeles eseményre, s az alábbiakban vázolják a helyszíneket, a körülményeket és a programot.