Jótékonysági koncertet ad a Kormorán zenekar

Jótékonysági koncertet ad a Kormorán zenekar február 17-én Budapesten a Stefánia palotában: a folk-rock csapat a bevételt a Herman Ottó Általános Iskola 12 éves tanulója, Csighy Alexandra számára ajánlja fel, akinek betegsége miatt csontvelő transzplantációra lesz szüksége az év első felében.

Koltay Gergely, a zenekar vezetője elmondta: az együttes kötelességének érzi, hogy segítsen. Mint fogalmazott: "nem az a pár ezer forint fogja meggyógyítani Alexandrát, amit összegyűjtünk, hiszen nagyon jó orvosaink vannak, kiváló a hazai egészségügy, hanem az a szeretet, amit kap azoktól, akik eljönnek a koncertre". Hozzátette, akik eljönnek a rendezvényre, azt a reményt erősítik, hogy Alexandra előtt egy csodálatos életút áll.

A koncert teljes bevétele a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványon keresztül jut el Alexandrához és a családjához.

A Kormorán 1976-ban alakult. Számos tagcsere után 2011-ben csatlakozott a csapathoz Vadkerti Imre Felvidékről.

A február 17-i koncerten a zenekar eljátszik minden régi dalt, amelyet szeret a közönség, és azokat is, amelyek tavaly csendültek fel először a zenekar negyven éves jubileumi koncertjén.

aTEMPO.sk / MTI