Újra rockzenével búcsúztatják a tavaszt Tornán - jön a hetedik Rock A Vár Alatt

Május végén immár hetedik alkalommal rendezik meg a kelet-szlovákiai Tornán a régió legjelentősebb rockfesztiválját Rock A Vár Alatt címmel. Ismét különleges koncertek, valamint minőségi hang- és fénytechnika várja a rockzene szerelmeseit.

 

„A fesztiválon két magyar, az alsólánci retROCK és természetesen az est fénypontja, a PokolgéP együttes zenél majd nekünk. A múlt évtől kezdve mindig egy adott koncepció alapján szeretnénk összeállítani a fellépő zenekarok listáján, egy kicsit tematikusan.” - mondta Zsigrai Zoltán szervező.

 

 

A fesztivál nyitózenekara a rozsnyói Tarverp együttes lesz, amely után az eperjesi Etterna játszik. Majd a retROCK után jön a kassai Ravenclaw, akik egyre több lehetőséget kapnak országhatárokon belül és kívül is, ami nem csoda, mivel tudásuk, egyedi stílusuk és show elemeik teljes harmóniában vannak egymással, így nagyon hamar elnyerik a közönség tetszését.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a régió zenekarai helyet kapjanak a helyi rendezvényeken. Úgy gondoljuk, hogy nekünk is hozzá kell járulnunk a pályafutásuk segítéséhez. Amint az előbb említettem, mindig más - más koncepciót szeretnénk választani. Ez éven pont az a koncepciónk, hogy kizárólag helyi zenekaroknak adunk lehetőséget.”

 

 

Az est fénypontja, ismét egy legendás zenekar lesz, a már említett magyarországi PokolgéP. „Egy különleges lemezbemutató részese lehet a nagyérdemű, ugyanis az együttes, bemutatja vadonatúj METALBOMBA című lemezét, amely rövid időn belül, hatalmas siker lett. Biztosak vagyunk benne, hogy Torna vára alatt sem lesz ez másképp. Persze jönnek a hatalmas PokolgéP himnuszok is, amelyek mindig varázslatos hangulatot teremtenek. Az Ítélet helyett, az Átkozott nemzedék, A jel, az Itt és most, a Metál az ész és még hosszasan sorolhatnám.”

Igazi fesztiválhangulat lesz majd május 27-én a Torna vár alatt, ahová mindenkit szeretettel várnak.

„Készüljetek fel, mert a Metálbomba nagyot fog robbanni!”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk