Tavaszi áldozat - a Bozsik Yvette Társulat zárja a Thália Táncestek sorozat évadát

Bozsik Yvette Társulat

Évadot zárnak Kassán a Thália Színházban, melynek keretében a Thália Táncestek sorozat utolsó előadására is sor kerül a nagyszínpadon. Ezúttal a Bozsik Yvette Társulat látogat el a kelet-szlovákiai városba, ahol június 22-én, csütörtökön 19.00 órától mutatják be Tavaszi áldozat című előadásukat.

 

A darabról:

A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, megújult jelmezekkel, szcenikával és koreográfiával, a Nemzeti Táncszínház felkérésére.

Igor Stravinsky orosz korszakából való zenék közül a Tavaszi áldozat ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. Az eredeti koreográfia kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és Nizsinszka darab orosz rituális világa, ezt ötvözi a koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával.

A Bozsik Yvette Társulat 2013-ban húszéves évfordulóját e darabbal is ünnepelte.

A darabot táncolják: Vivien Ingrams, Szent-Ivány Kinga, Hasznos Dóra, Samantha Kettle, Krausz Alíz, Sebestyén Tímea, Stohl Luca, Vati Tamás, Gombai Szabolcs, Vislóczki Szabolcs, Feledi János, Frigy Ádám, Vida Gábor, Zambrzycki Ádám

Zene: Igor Stravinsky
Tér, fény: Pető József
Jelmez: Juristovszky Sosa
Koreográfus-asszisztens: Krausz Alíz, Vislóczki Szabolcs

Koreográfus: Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész

 

Tavaszi áldozat

 

A Thália Táncestek sorozattal a kassai Thália Színház egyrészt repertoárját kívánta bővíteni, másrészt szeretné megörvendeztetni közönségét nemzetközi viszonylatban is neves előadók táncelőadásaival, illetve olyan produkciókkal, amelyek bár szövegesek, vagy képzőművészeti ihletettségűek, mégis nagy szerepe van bennük a mozgásnak.

ESEMÉNY

Az este folyamán a 2016/2017 színházi évad értékelésére és az új évad bemutatására is sor kerül, valamint az évad közönség- és színházi díjainak átadása is lezajlik. Az egész estés programra a belépés ingyenes.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk