Új koncertsorozat indul - Somorjai Blues Esték

Szeptember végén veszi kezdetét a Somorjai Blues Esték című koncertsorozat. A projekt a Zene az Örömért című polgári társulás szervezésében és Somorja Város támogatásával kerül megrendezésre. Az esték folyamán 4 szlovákiai zenekar fog bemutatkozni a somorjai Mozi kávézóban.

Az eseményt szeptember 29-én a szakolcai Slovak Blues Project koncertje nyitja. A zenekar fellépet már több hazai és külföldi fesztiválon és számos díjat is nyertek különböző versenyeken. Legutóbb Dániában az European Blues Challenge 2017 versenyen képviselték Szlovákiát.

Slovak Blues Project

Október 27-én az érsekújvári származású Sajtos Feri zenekara, a The Joint Venture érkezik Somorjára. Az együttes hosszú ideig tradicionális bluest játszott, de mostanság már saját szerzeményekkel is fellépnek.

Sajtos Feri és a The Joint Venture

November 3-án Szlovákia egyik legrégebbi blues együttese a Bluesweiser ad koncertet. A zenekar a saját szerzeményiben a blues műfajt funky, jazz és boogie elemekkel egészíti ki.

Bluesweiser

A koncert sorozatot a somorjai The Butchers zárja december 22-én. Az együttes több mint hat éve működik, ez idő alatt két albumuk jelent meg és több jelentős fesztiválon is felléptek, mint pl. Gombaszögi Nyári Tábor, Livin Blues vagy a Topfest.

The Butchers

A szervezők várják nem csak a blues zene kedvelőit az ingyenes koncertekre.

ATEMPO.sk