Hallelujah - Keresztes Ildikó és Takács Nikolas adventi koncertekkel tér vissza Felvidékre

Újra közös adventi koncertekre készül Takács Nikolas, az X-Faktor felfedezettje és egykori mentora, Keresztes Ildikó. Felvidéken ezúttal Dunaszerdahelyen és Komáromban mutatják be Hallelujah címmel közös ünnepi programjukat. A bő 90 perces koncert keretében saját dalaikat és népszerű karácsonyi szerzeményeket is előadnak kitűnő zenészek kíséretében.

Dunaszerdahelyen december 20-án, szerdán 19.00 órától, Komáromban pedig december 21-én, csütörtökön szintén 19.00 órától hallhatók és láthatók majd a művészek. 

 

 

A galántai származású Takacs Nikolas csupán 19 éves volt, amikor a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal együtt zenélhetett. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel.

2010-ben elindult az X-Faktor versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig vitte, ahol a 2. hely lett az övé. Azóta számos sláger, több lemez és sok-sok koncert van már mögötte. 2015-ben kapta meg első amerikai lemezszerződését. Tavalyi, ötödik nagylemezén szerepelt Larry Kimpel és a Grammy-díjas Kirk Whalum is.

 

 

Keresztes Ildikó háromszoros Emerton Díjas énekesnő. Kedvelt előadója a színházi és zenei színpadoknak egyaránt. Élete sokszor nyitott könyv az emberek előtt. Ő az a fajta előadó, aki nem csak hangját, de szívének egy darabját is átadja a közönségnek a koncertek során.

Az elmúlt időszakban több tehetségkutató zsűritagjaként is láthattuk, valamint több zenei produkcióban is megmutatkozott. Öt év után 2016-ban jelent meg Most című albuma, mely azóta aranylemez lett.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk