Megjelent a Budapest Bár jubileumi lemeze – Felvidéken is hallhatjuk a zenekart

Volume 7 címmel készített új lemezt az idén tizedik születésnapját ünneplő Budapest Bár. A friss anyagon a produkció nyolc énekese szerzőként is szerepel, vadonatúj zenét írt az albumra Presser Gábor is. December elején Diószegen is hallhatjuk a zenekart.

A főváros által ihletett lemez bemutató koncertje november 13-án lesz a MOM Kulturális Központban, az idén jubileumát ünneplő Budapest Bár 10 év 10 különleges koncertsorozata részeként. Az est vendége Presser Gábor.

Az LGT zeneszerzője és billentyűse, Presser Gábor Petri György Sláger című versére írt dalt, amelyet maga ad elő a lemezen. Az anyagon hallható az LGT klasszikus felvétele, az Embertelen dal Budapest báros feldolgozása. Az album záró darabja egy másik ikonikus dal, Cseh Tamás Budapestje, amelynek zeneszerzője Másik János, szövegírója Bereményi Géza.

A Budapest - Volume 7-re új dalt írt a produkcióban eddig főként énekesként szerepelt nyolc hang, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián is. A lemezen szving, pop, rock, sanzon és kuplé is hallható, a korábbi évtizedek slágerei közül felcsendül a Járom az utam, a Lila akácok, a Vén budai hársfák és a Pesti polgár is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A zenekar júliusban a Budapest Parkban kezdte jubileumi koncertsorozatát, amely december végéig tart. Azóta felléptek Tihanyban, a Dohány utcai zsinagógában, a pécsi Kodály Központban és az A38-on. Az utolsó három előadás decemberben lesz: a debreceni Kölcsey Központ után 19-én a Katona József Színház a helyszín, ahol tíz évvel ezelőtt a zenekar debütáló koncertjét tartotta. Zárásként december 22-én a Kongresszusi Központban játszik a zenekar.

December 8-án, Diószegen is koncertet ad a formáció, ahol Behumi Dóri, Németh Juci és Kollár-Klemencz László lesz a vendégük.

A Budapest Bár zenekarban Farkas Róbert (hegedű, brácsa, gitár, ukulele), Farkas Mihály (cimbalom), Farkas Richárd (nagybőgő), Ökrös Károly (harmonika, zongora) és Kisvári Ferenc (dob, ütőhangszerek) szerepel, a produkció énekese Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori és Szűcs Krisztián.

A produkció tízéves fennállása alatt csaknem háromszáz dalt dolgozott fel Farkas Róbert hangszerelésében a húszas-harmincas évek zenei stílusában. Az öttagú cigányzenekar a pop-rockéletből érkezett énekes szólistáival mintegy nyolcszáz koncertet adott. Az eddigi lemezek: Volume 1 (2007), Tánc (2009), Zene (2010), Hoppá! (2011), Szerdán tavasz lesz (2014), Húszezer éjszakás kaland (2014), Délutáni csókok (2014), Klezmer (2015), Ünnep (2016), 10 - Best of Budapest Bár (2017).

ATEMPO.sk / MTI