Kedvenceid Másképp – új koncertsorozat indul Komáromban

Tízrészes koncertsorozat indul december 20-án Komáromban Kedvenceid másképp címmel. Árulkodó a cím, hiszen havonta egy-egy alkalommal ismert és közkedvelt magyarországi előadóművészek, zenészek egy eddig egyáltalán nem vagy csak alig ismert oldalukról mutatkoznak be a közönségnek.

 

Az első három koncert részletei most már nyilvánossá váltak.

Elsőként a Szűcsingert láthatjuk-hallhatjuk a Tiszti Pavilon dísztermében. A zenész Szűcs Krisztián és a költő Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú, kb. másfél órás előadása koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg meg öncélú örömzene.

Szűcs Krisztián az 1995-től húsz évig működött Heaven Street Seven (HS7) magyar alternatív zenekar frontembereként vált ismertté. A zenekar 2006-ban Cannes-ban az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának, a Border Breakers Award-nak European Breakthrough Award nevű különdíját nyerte el, 2009-ben pedig Story Ötcsillag-díjban részesült. Krisztián jelenleg a Budapest Bár, valamint az általa Mező Misivel együtt egy évvel ezelőtt alapított NAZA zenekarban énekel és gitározik.

A második előadásra január 13-án kerül sor „Csendes-ülős-elbeszélős koncert” címmel ahol a reggae lesz a főszerep. A tervek szerint a műfaj legjelentősebb magyarországi képviselője, a Ladánybene 27 zenekar ad tőle eddig teljesen szokatlan módon csendes-ülős-elbeszélős koncertet, ami emiatt világpremiernek számít majd.

Februárt pedig a Quimby zenekarból ismert Kiss Tibor énekes-gitáros és Vastag Gábor gitáros érkezik nyitja Aranyakkord elnevezésű projektjével.

Kedvenceid Másképp

A Kedvenceid másképp című rendezvénysorozat koncertjeire diákjegyeket 3, felnőtteknek szánt belépőket pedig 5 euróért lehet majd vásárolni.

A sorozat a komáromi városi művelődési központ sikeres pályázatának köszönhetően valósul meg, melyet a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program támogat.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk