KLIPPREMIER: Jön a Színes Szlovákia-Kisebbségek napja – itt a himnusz és a program

KLIPPREMIER: Jön a Színes Szlovákia-Kisebbségek napja – itt a himnusz és a program

A Minorma Polgári Társulás idén új köntösben rendezi meg a Színes Szlovákia / Pestré Slovensko – Kisebbségek napja / Deň menšín elnevezésű kétnyelvű eseményt Pozsonyban, 2018. január 13-án. Arra a kulturális, etnikai és nemzetiségi sokszínűségre szeretne rámutatni, amely körülvesz bennünket, és gazdagítja környezetünket.

A program mellett megjelent a Nem kell című szám és a hozzá tartozó klip is, mely egyben az esemény himnusza. A rapperek Gyenge Veronika és Varga Bianka, az alap Soldierrnek köszönhető.

 

 

A január 13-ai (szombat) rendezvényt a kreativitás és a tolerancia jegyében szervezik. Az est folyamán, a FUGA klubban (SNP tér 24) megtekinthetők a Pestrá Fotosúťaž / Színes Fotópályázatra az elmúlt időszakban beérkezett legjobb pályaművek. Az első három helyezett jutalomban részesül. (A szakmai zsűrit Martin Kápostáš és Somogyi Tibor hazai fotósok, és magyarországi kollégájuk, Balogh Zoltán alkotja.)

Az esemény Hunčík Péter pszichiáter, író interaktív előadásával kezdődik. Utána a szlovákiai magyar, szlovákiai szlovák, magyarországi és csehországi slam poetry képviselői ragadják magukhoz a mikrofont: Dékány Niki, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Pion István, Tomáš Straka és Pavel Oškrkaný szövegelnek majd, szintén a sokszínűség jegyében.

Két ifjú pozsonyi színésznövendék, Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni „FuK” formációja zárja az estet versekkel, gitárral, énekkel, rappel és spoken worddel. Utána a drum and bass híres csallóközi és pozsonyi képviselői veszik át a terepet: GYSTORE & SOLDIERR & MSTLSS zenéjét hallgathatjuk.

Az esemény kétnyelvű. A belépés INGYENES, a szervezők mindenkit izgatottan várnak!

 

Program

16.30 - 18.30 Interaktív előadás/beszélgetés Hunčík Péterrel
19.00 - 21.00 Színes Slam három ország előadóival
21.30 - 22.30 FuK (Melecsky Kristóf és Hostomský Fanni)
23.00 - Drum&Bass after hours with GYSTORE b2b MSTLSS & SOLDIERR

ATEMPO.sk