Grime parádé Dunaszerdahelyen

A hétvége első napján, március 9-én fergeteges Grime bulit tartanak a dunaszerdahelyi NFG Klubban. Maga a grime, mint stílus körülbelül 2005-ben jelent meg az Egyesült Királyságban, főleg Londonban. Ez egy speciális hangzású alfaja a hip hop-nak. Nagyon rap-orientált és technikus, azon belül pedig nagyon energikusak a beatek.

A stílus az elmúlt években annyira elterjedt, hogy az amerikai előadók kezdték behívni vendégelőadóként az egyesült királyságbeli grime rappereket. A stílus még építkezik a dnb, 2step garage és mostmár a trap jegyeiből is, amivel szimultán fejlődik. 

A Bludhood eseménysorozat a Plusplus-os Okash és Soldierr kezdeményezése, melynek keretében szeretnék a londoni grime esték hangulatát megteremteni a mi kis underground kultúrközpontunkban, az NFG-ben, Dj-kkel és jó pár MC-vel a színpadon. A hosszútávú tervük, hogy egyszer londoni előadót is szeretnének hívni, hogy elhozzák az eredeti grime-ot.

A nyitó bulira Soldierr összeszedett egy csomó ütős rappert, akik kész számaikkal lépnek majd színpadra. Egyedi pillanatokat hoz majd, amikor a DJ kever random számokat és az MC-k freestyle-ozni fognak, ami szintén egy tipikus grime jegy.

Az est legkülönlegesebb előadója az Alaszkából származó CASS, aki nemcsak rapper, de producer is, és a szervezőkkel együtt fogja hype-olni az embereket a színpadon.

Soldierr új csapata is bemutatkozik, Rockstar College név alatt, amely beatmaker-eket és MC-ket is takar. Lazy Junior is a tagja, akit a The Grove-ból már ismerhet a hazai közönség.

Ott lesz rajtuk kívül Jox3r is, aki MC verseny nyertes, és ő lesz az egyedüli magyarul rappelő művész az est folyamán, kiegészülve a pozsonyi DJ-vel, MSTLSS-el, aki a jól ismert Mäsokombinát tagja, és egy gitárossal, Skeptic-kel, aki helyi arc, és most lép először színpadra.

És persze ott lesz a két szervező, Okash, aki Mixout Kalman pszeudo névvel a sorozat rezidens lemezlovasa, és maga Soldierr is.

Röviden: őrült nagy buli lesz, úgyhogy mindenképp legyetek március 9-én, este az NFG-ben.

ATEMPO.sk