Folytatódnak a Bánki Nyár programjai

Folytatódnak a Bánki Nyár programjai

Koncertek, nemzetiségi és sportprogramok, valamint színházi előadás is várja még a látogatókat a Bánki Nyár idei programjában.

Június 23-án a The Bits Beatles-emlékzenekar nyitotta a koncertek sorát. Júliusban és augusztusban a tóparti víziszínpadon láthatja a közönsége a Millennium Zenekart, a Kárpátiát, valamint a Neoton Família Sztárjait is.

A program elmaradhatatlan része a Bánkitó Fesztivál, amelyet idén már tizedszer rendeznek meg. Mint a polgármester hangsúlyozta, büszkék rá, hogy településükön bontakozott ki az ország legnagyobb "kisfesztiválja", amelyet már országszerte jegyeznek.

A nyugat-nógrádi üdülőfaluba pihenni járó osztrákok kapcsolatain keresztül tavaly szervezték meg először az osztrák zenei estet, és idén is lesz "Sógorok" Bánkon a sramli, a jódli és az osztrák tánczene kedvelőinek.

A több mint három évtizede megrendezett Bánki Nyárban kap helyet július végén a XXIII. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál és az 52. Nógrádi Nemzetiségi Találkozó.

Augusztus 18-án egy vígjátékkal búcsúznak a nyártól. Éless Béla társulatának előadásában láthatják a nézők Heltai Jenő Az édes teher, avagy hogyan adtam férjhez a feleségemet? című darabját, a főbb szerepekben Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással.

A Bánki Nyár augusztus 19-i záró napján négyórás Indoor Cycling rendezvényen vehetnek részt mindazok, akik regisztrálnak az eseményre. A főszervező Zala Miklós, akinek nevéhez fűződik a Tekerj katamaránon és a Tekerj a Szabadság hídon programja is. Sötétedés után meggyújtják a fáklyákat, ami különleges hangulattal tölti majd meg a tószínpadot.

Ivanics András polgármester elmondta azt is, hogy a parkolási problémák megoldására tavaly nagyméretű parkolót alakítottak ki Bánk központjában, ahonnan kényelmesen lehet megközelíteni a tópartot, a rendezvényeket és a strandot.

ATEMPO.sk / MTI