3+1 nap rock & metal! – Hamarosan startol a Sportalshow 2018!

Sportalshow

Immáron a negyedik alkalommal kerül megrendezésre Esztergomban a Sportalshow elnevezésű rock-metal fesztivál. A Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok szabadtéri színpadán megrendezésre kerülő buli ezúttal is több ikonikus bandát és fiatal tehetséget vonultat fel.

Amikor pár éve a szervezők kitalálták, valahogy be kéne tölteni a Fesztergom megszűnésével keletkezett űrt, nem is gondolták, hogy ez az elképzelés ennyire egybecseng a közönség akaratával is!

„Eredetileg csak egynapos, helyi zenekarokat felvonultató, kis színpados buliban gondolkodtunk, ami aztán odáig „fajult”, hogy rögtön két napos lett!” – mondja nevetve Turai Zsolt „Bozsó”, a fesztivál egyik szervezője – „Aztán ez annyira jól sikerült, hogy el is kezdtünk gondolkodni a következőn, most meg már a negyediket kezdjük mindjárt!”

 

 

A rendezvény idén végül négy naposra duzzadt, ám ez nem volt előre így tervezve. Az okokról a másik szervező, Ric$ osztott meg velünk pár gondolatot:

„Az a helyzet, hogy eleve van egy rossz érzésem a Sportalshow első napjaival. Két éve Fritz (VHK) hunyt el aznap, tavaly pedig szegény Chester. Mivel mindketten meghatározóak voltak számomra, mondtam Bozsónak, hogy idén vagy nem csinálunk első napot, vagy legyen egy nulladik is! (nevet) Aztán az élet megírta a forgatókönyvet. Egy kedves barátunk, Szabó Peti, vagy ahogy zenész körökben ismerték: Doki nemrég itt hagyta a földi létet. Többen, akikkel rendszeresen együtt zenélt, szerettek volna egy megemlékezős estet tartani, mi pedig azonnal tudtuk, hogy erre a Sportalshow nulladik napja tökéletesen alkalmas lesz! Egyrészt reméljük, hogy így lerójuk a „kötelezőt” és idén nem megy el senki, másrészt pedig méltó körülmények között tudunk megemlékezni Dokiról. A zenekarokkal közösen úgy döntöttünk, hogy az ezen a napon a belépőkből befolyó bevételt teljes egészében Doki családjának adományozzuk!”

 

Sportalshow

 

Az idei fesztivál napi bontása követi a tavalyi évben elkezdett vonalat, miszerint inkább az lenne a cél, hogy minden nap találjon a látogató magának kedvére való fellépőt és nem feltétlenül egy napra legyenek zsúfolva egy-egy műfaj képviselői. Ezen tematika alól egyedül csak a csütörtök a kivétel, ahol az Esztergom/Dorog környékén virágzó pop-punk/hardcore éra legjobb helyi és országos képviselői bontják le a színpadot. Ezen az estén fellép a kínai Demerit, akik éppen Európában turnéznak, és megállnak nálunk egy rövid buli erejéig. Hozzájuk csatlakozik az esztergomi CYD, a dorogi Headstock, a Macskanadrág, a KIES, a The Ocean Front és a nemecsek. A hétköznapra való tekintettel korai kezdések és korai befejezés lesz ezen az estén!

 

 

A pénteki napra több legendás (és kerek jubileumot ünneplő) zenekart sikerült összehozni. Ezen a napon itt lesz a P. Mobil, a Pokolgép, az Aurora, a Cross Borns, és a Come On Rock Band, illetve az esztergomi Rockousticum egy speciális műsorral. Az est különlegessége, hogy a P. Mobil a „Csoda történt” című műsorával, az Aurora a 35. jubileumi éve programjával és a Cross Borns pedig a 20 éves jubileumi show-lal koptatja majd a kőszínpadot! Ráadásul ezen az estén kerül kiosztásra a harmadik Sportalsó-díj is!

 

 

Szombaton pedig felvonul a régi és az új! Itt lesz a legendás Ossian és az ifjú titán, a DAL-ból is ismerős Leander Kills! Hozzájuk csatlakozik a Don Gatto, a The Joystix, az Ordog, a Wackor és a Dungaree! Ennek a napnak a különlegessége pedig a mára hagyományossá vált Rock Véradás lesz! Az előzőn abszolút rekordszámú véradó gyűlt össze, reméljük ezúttal még arra is rá tudunk licitálni! Értékes meglepetésekkel készülünk mindenkinek, aki eljön és ad vért!

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk
Fotó: Neves Ildikó