Már csak pár napot kell aludni és itt az IKH jó kis koncertekkel

Már csak pár napot kell aludni és itt az IKH jó kis koncertekkel

Koncertek, gasztronómiai különlegességek, szuper hangulat, történelem és az egész családot megmozgató programok. Többek között ezt ígéri szeptember 7-9-ig Esztergomban az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál. A programokra idén sem kell költeni, minden ingyenesen látogatható!

Már csak egy hét és startol Esztergom legnagyobb gasztronómiai, családi fesztiválja. A mára már országos népszerűségnek örvendő rendezvény szervezői idén is szórakoztató és színvonalas programokat ígérnek a királyi városban.

A fesztiválon minden évben más történelmi korszakhoz kapcsolódnak a programok, idén a hagyományőrzők segítségével Mátyás király korával és a XV. század különlegességeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Megjelenik a híres zsoldos sereg, kor- és viselettörténeti, valamint lövészeti bemutatóval, gyalogos lemezpáncélos párbajokkal várnak mindenkit. A kulturális és művészeti bemutatókban kézművesség, udvari vívás, zsonglőrködés, tánc és élőzene is lesz.

A rendezvény három napja alatt a hazai könnyűzene nagyjai jelennek meg a színpadon. Pénteken mások mellett a Fák Alatt Zenekar, a Blues Company és a Supernem szórakoztatja a közönséget. Szombaton I Love Retro Party-val, azaz a ’80-as, ’90-es és a 2000-es évek legnagyobb kedvenceinek show műsorával vár mindenkit a Fiesta, a Bestiák, az UFO Update, a V-Tech és a Desperado. Vasárnap az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a Magna Cum Laude hozza el a fesztiválra a legjobb slágereit.

RÉSZLETES PROGRAM

A rendezvény szerves részét képezi a gasztronómia, szombaton az Esztergom Étele 2018 címért versenyeznek majd a csapatok. Az elkészített ételeket szakmai zsűri bírálja, amelynek elnöke idén is Buday Péter chef lesz. A képernyőről ismert mesterszakács évek óta kifogyhatatlan az ötletekből, ezt várja el a versenyzőktől is. A győztes csapat nem távozik üres kézzel, 100 ezer forint és számos meglepetés várja a legjobbakat.

A fesztiválra vadászok is érkeznek, az Ister Granum Vadász-Hagyományőrző Sport Egyesület idén is sok különleges programmal, többek között vadállat-bemutatóval és finom vad-ételekkel várja a látogatókat az Erzsébet parkban.

A gyermekeket sem érdemes otthon hagyni, nekik interaktív, zenés mesejátékkal, középkori gyereksarokkal, népi játékokkal, kosárhintával, szalmadühöngővel, korona- és várkészítéssel készülnek a szervezők.

A vásártéren idén is sok különleges termék várja a látogatókat, nemcsak kézművesek lesznek, de gasztronómiai különlegességeket is meg lehet majd kóstolni.

A rendezvény egy igazi, családi fesztivál, minden korosztály jól érezheti magát a hétvégén! A fesztivál helyszíne Esztergomban a Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány és az Erzsébet park.

ATEMPO.sk