A legendás Uriah Heep Kassán ad nagykoncertet

Az 1969-ben alakult angol Uriah Heep a rocktörténet egyik legfontosabb zenekara, a Deep Purple és a Led Zeppelin mellett nevükhöz köthető a 70-es évek, azaz a klasszikus hard rock korszak hangzásvilágának kialakítása. Dalaik dallamosak, a csapat jellegzetességeit és különlegességét a gyönyörűen megszólaltatott, többszólamú vokálok alkalmazása, a Hammond orgona utánozhatatlan hangja, valamint a jazz, a country és progresszív elemek használata adta.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Legnagyobb slágereik - a Lady In Black, az Easy Livin', a July Morning vagy a Gypsy - a rocktörténet elengedhetetlen részévé váltak. Lemezeikből világszerte több mint 45 millió példány fogyott, karrierjük során több, mint 60 országban adtak koncertet.

A zenekar a közel ötven éves pályafutása során számos tagcserén esett át, az alapítók közül ma már csak a gitáros Mick Box tagja az együttesnek, ám a jelenlegi felállás is roppant erős és hangulatos koncerteket ad.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Uriah Heep 12 év után tér vissza Kassára, február 17-én a Közösségi pavilonban adnak koncertet. Ráadásul a csapat új lemezét, a Living The Dream albumot mutatja be a nagyközönségnek ismert slágereik mellett.

A zenekar aktuális felállása

Mick Box – gitár, ének
Bernie Shaw – ének
Phil Lanzon – billentyűk, ének
Russell Gilbrook – dobok, ének
Davey Rimmer – basszusgitár

EZ, ATEMPO.sk