Az Oroszlánkirály énekes sztárja Havasi Balázs koncertjén

Lebo M.

A Grammy-díjas producer, zeneszerző és énekes Lebo M., az Oroszlánkirály című rajzfilm zenéjének társszerzője és egyik előadója lesz a sztárvendége Havasi Balázs zongorista december 6-i koncertjének, a Havasi Symphonic Aréna Shownak a Budapest Sportarénában.

Az énekes egyenesen Afrikából érkezik Budapestre, hogy ikonikus hangjával megidézze a minden idők egyik legsikeresebb animációs filmjévé vált Oroszlánkirály legendás zenei világát.

 

 

Lebo M. 9 éves kora óta zenél aktívan, és az elmúlt évtizedekben olyan zenei nagyságoknak volt az alkotótársa, mint Quincy Jones, Hans Zimmer, Sting és Elton John. A közreműködésével készült lemezekből több mint 20 millió példány kelt el, emellett 12 hollywoodi film zenéjének elkészítésében vett részt.

Az Oroszlánkirály főcímdala eredeti formájában, egy hatalmas afrikai kórus kíséretében csendül majd fel a Budapest Sportarénában. A Nap könnyei című filmdráma zenei témáját pedig a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság tagjaival közösen fogja előadni az afrikai énekes.

Az idén 50 éves Lebo M. az afrikai kontinens kulturális nagyköveteként szinte az egész világot körbeutazta már, de ritkán lép fel Európában. Első magyarországi látogatását a magyar zenei produkció iránt érzett szimpátiájával indokolta.

A koncert kétszer is hallható lesz a Budapest Sportarénában: az esti mellett egy délutáni, családbarát előadást is tartanak december 6-án.

 

 

ATEMPO.sk / MTI