Bál és KFT-koncert az Operában

Harminc évvel ezelőtt, 1984-ben jelent meg a KFT együttes talán legsikeresebb lemeze, a Bál az Operában, amely a kerek jubileumon valóban beköltözik a helyre: a zenekar vasárnap a Magyar Állami Operaházban adja elő az albumot, valamint más számokat.

A Bál az Operában című lemez megjelenésének 30. évfordulóját a KFT idén eddig két koncerttel (áprilisban az A38 hajón, augusztusban a Budapest Parkban) ünnepelte, a vasárnapi a harmadik 20 órától, két felvonásban, látványos keretek között. Az együttes korábban is előszeretettel adott elő színpadi jeleneteket koncertjein, ezek a lehetőségek most az operaházi díszletekkel, jelmezekkel, kellékekkel bővülnek.

"A KFT tagjai észrevétlenül belopóznak a színfalak mögé, nyomukban a zenekar szellemével, hogy titokban megtartsák operaházi báljukat, amire már három évtizede készülnek. Kíváncsi tiszteletlenséggel fedezik fel maguknak az Operaház belső világát, s amint zenélni kezdenek, szép lassan különböző alakok kerülnek elő a díszletek mögül. Vannak, akik el akarják zavarni őket, vannak, akik barátságosak, de végül mindannyian csatlakoznak a zenekarhoz, jókedvű báli hangulatban ér véget a titkos kaland"

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Bál az Operában című lemezen olyan ismert KFT-számok szerepelnek, mint a címadó dal, az Afrika vagy a Rózsák Valériának.

A koncerten énekel az MR Gyermekkórus (vezető karnagya Matos László), a Soharóza kórus (karnagya Halas Dóra), színpadra lépnek a Magyar Állami Operaház balett-táncosai és más társulati tagjai, Ökrös Csaba hegedűművész és sokan mások.

A KFT (Laár András - ének, gitár, Bornai Tibor - billentyűs hangszerek, ének, II. Lengyelfi Miklós - bőgő, basszusgitár, Márton András - dob) 1980-ban alakult, a zenekar fellépett például az Egyesült Államokban, valamint Kubában és napjainkban is az eredeti felállásban működik. Dalaikra a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A 2008-ban megjelent A bábu visszavág volt a KFT legutóbbi, 11. stúdióalbuma. 

aTEMPO.sk / MTI