Ingyenes The Butchers koncert Pozsonyban

Október 16-án The Butchers koncertre kerül sor a Rock`N`Ribs (Obchdoná 2, Pozsony) rock bárban. Az ismert blues-rock bandán kívül fellép még a pozsonyi Klons, valamint a vágkirályfiai The Loophole.

„A cél olyan zenekarok megszólítása volt, akiknek legalább egy tagja Pozsonyban tevékenykedő magyar. Így került szóba Pongó Teodor zenekara a Klons, valamint Szarka Ádám bandája a The Loophole. Nagyon örülünk, hogy mindkét zenekar elfogadta a meghívásunkat.” - mondta el portálunknak Hushegyi János a koncert egyik szervezője és egyben a The Butchers gitárosa.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az esemény teljesen ingyenes lesz, de a helyszínen lehetőség nyílik majd a zenekarok támogatására is. „Mivel először szervezünk ilyen koncertet, úgy gondoltuk nem fogunk belépőt szedni, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsük. A helyszínen viszont majd ki lesz téve egy persely, így a látogatók tetszésük szerint támogathatják a zenekarokat.” - jegyezte meg Hushegyi András a zenekar énekese.

A koncertest stílusilag nagyon színesnek ígérkezik. A több éve működő Klones zenekar a pop- rock műfajt képviseli, a The Butchers modern blues-rock zenéjével és rock`n`roll átdolgozásaival biztos könnyen megtáncoltatja majd a közönséget és a frissen alakult The Loophole felkelti a fiatalok érdeklődését saját számaikkal. „Elképzelésünk az volt, hogy mind stílusilag, mind nyelvileg is nyitott eseményt hozunk létre. Bár elsősorban a Pozsonyban élő, dolgozó és tanuló magyar embereket szeretnénk megszólítani az ajtók nyitva állnak bárki előtt. Ilyen célból hívtuk meg a Klones zenekart, akik szlovák szövegekkel dolgoznak. A másik két zenekar szövegvilága sem lesz teljesen idegen senki számára, mivel ezek angolul vannak megírva. Talán ezzel is sikerül jobbá tenni a szlovák-magyar viszonyt és közelebb hozni egymáshoz az embereket itt Szlovákiában.” - árulta el nekünk Hushegyi János.

 

The Butchers

Klons

The Loophole

Az eseménynek számos támogatója lett. Erről többet Hushegyi Andrástól tudtunk meg: „Már a kezdetektől láttuk, hogy a koncertest több ember érdeklődését is felkeltette. Elkezdtük lassan megszólítani a támogatókat is és örömmel figyeltük, hogy milyen sok pozitív visszajelzést kaptunk. Pozsonyi támogatóink közé tartozik a JAIK, a Pozsonyi kifli a Pozsonyban Dolgozó Magyarok csoportosulása és az M Promotion, akik biztosították nekünk a helyszínt. Média partnereink az aTEMPO.sk szlovákiai magyar zenei hírportál, Körkép.sk blogportál valamint a szlovák www.weloveguitar.net és a www.bluesmusic.sk zenei weboldalak. Az est fényképésze Spalovsky Tomáš lesz. Reméljük így minél több embert sikerül megszólítanunk.„

aTEMPO.sk