A Neoton Famíliával és Kökény Attilával zárják a nyarat Pelsőcön

A Neoton Famíliával és Kökény Attilával zárják a nyarat Pelsőcön

A tavalyi nagy siker után második alkalommal rendezik meg a Pelsőci Nyár fesztivált a helyi szlovák iskola kertjében.

Ezúttal három fellépő mutatkozik be a pelsőci közönségnek. Elsőként Kökény Attila áll majd a színpadra, akinek hangja mindenkiből elismerést vált ki. A könnyűzenei világban egy évtizede stabilan jelenlévő Attila maga írja számait, sőt a hangszerelésben is részt vállal.

A Megasztár ötödik évadában tűnt fel, ahol döntőig számos stílusban mutatva meg tehetségét. 2011-ben készült el első lemeze Nincs semmi másom címmel és azóta még négy önálló albummal jelentkezett.

Saját szerzeményein kívül szívesen énekli Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalait. Szereti azonban átlépni a könnyűzene határait. Tehetségét jelzi, hogy már a Megasztárban együtt énekelt Miklósa Erikával. Az operaénekesnővel azóta is többször fellépett. A koncertjén az elmúlt évtized legjobb számaiból kapunk válogatást.

 

 

Az este sztárvendége a legendás Neoton Família lesz. A zenekar története évtizedekre nyúlik vissza. Az alapítók Pásztor László és Galácz Lajos a hatvanas évek közepén, a Közgázon hozták össze a zenekart. Az igazi siker 1979-ben a Napraforgó c. lemezzel adatott meg a zenekarnak. Attól kezdve a vokális popzenét játszó csapat sikert sikerre halmozott. Japánban tíz évig voltak jelen, számos aranylemezt tudhattak ott maguknak. Spanyolországban a Santa Maria, Don Quijote a slágerlisták sztárja volt. 1983-ban Tókióban, a Yamaha Fesztiválon Nagydíjat kaptak Time goes by c. dalukért. Az 1988-as Olimpiai Játékok egyik kedvelt dalát is Mándoki László és Csepregi Éva énekelte.

Az egykori Famíliából színpadon lesz Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs János, a dobos pedig nem más, mint Éva fia, Heatlie Dávid.

 

 

Az estét a szlovák rapper-énekes, Kali zárja, aki már 2008-tól jelen van a hazai hip-hop világban és sikert-sikerre halmoz.

 

 

A szervezők ezúttal si mindenkit szeretettel várnak a koncertekre. A belépő elővételben 10 euró, helyszínen 15 euró, Pelsőcieknek 8 euró, 10 éves korig pedig ingyenes.

 

A RÉSZLETES PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk