Kezdődik az ízekkel és zenével teli hétvége Komáromban

Ma kezdődik az ízekkel teli hétvége Komáromban

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre a Komáromi Borkorzó. A finom helyi és egri borok mellé ezúttal is jókat lehet majd enni, és természetesen a változatos zene sem maradhat el. Nem véletlen a rendezvény idei mottója: Ízekkel teli hétvége.

A Komáromi Borkorzó minden évben a különleges borokról, a minőségi gasztronómiai kínálatról és a hangulatos zenéről szól. Ez idén sem lesz másképp szeptember 13. és 15. között.
Az idei vendég borvidék Eger, így a kiállítók között köszönthetjük a Gróf Buttler borászatot, a Bolyki pincészetet, valamint a Demeter borászatot Magyarországról, de a szervezők arra is ügyeltek, hogy a legjobb felvidéki borok se maradjanak ki, így a látogatók a duna- és garammenti borvidék legfinomabb borait is megkóstolhatják. A három egri mellett így hat helyi borászat, további kettő pince a nyitrai borvidékről és egy champagne bár kínálja majd a minőségi nedűt.

Ami a zenei kínálatot illeti, szintén szlovák és magyar fellépők keverednek:

a szombat este legnagyobb attrakciója Rácz Gergő, aki a 2006-ban indult szólókarrierje során számtalan népszerű popslágert szerzett és adott elő.

Péntek este lép fel az eperjesi Heľenine oči zenekar, ami a metál, a ska, a reggae, a folk és a rock keverékét játsza. Érdekesnek ígérkezik az első napon még a Catsby koncertje, hiszen a banda Caro Emerald és Parov Stelar stílusjegyében játszik, és nem csak hangzásban, de színpadképben is átadja a swing magával ragadó stílusát.

Nagy várakozás előzi meg a Koral Tribute Band szombat esti fellépését is, mert a koncert vendége egy igazi élő legenda lesz, az utolsó dalokat ugyanis az eredeti zenekar tagjával, Dorozsmai Péterrel a dobok mögött játsszák majd el.

A főszínpadon szombat este még a Kristan zenekar lép fel.

Idén mindhárom napon lesz Borszínpad is a Klapka téren, ahol péntek és szombat este a fő koncertek után Litauszki Pali és barátai biztosítják a finom jazz zenei hátteret a jó hangulathoz, vasárnap délután pedig a Kristína Prablesková Band és az Arizona zenekar játszik.

RÉSZLETES PROGRAM

Az ízekkel teli hétvégéhez finom ételek is dukálnak. Ezúttal sem csak a sültkolbász és a cigánypecsenye kedvelői találják meg a kedvükre valót, hiszen változatos gasztronómiai kínálatból lehet majd választani.

Mindez köré pedig a komáromi belváros hangulatos utcái és terei adják az utánozhatatlan köretet. Idén is érdemes lesz hát kilátogatni szeptember 13. és 15. között a Klapka térre.

ATEMPO.sk