Több városban rendezik meg a Fonográf fesztivál nyolcadik évadát

A Fonográf polgári társulás szervezésében 2019-ben már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Fonográf fesztivál. Az előző évekhez képest némileg megváltozott a fesztivál koncepciója,

ezúttal nemcsak Komárom ad otthont a 10 napig tartó rendezvénysorozatnak, hanem Szlovákia teljes magyarlakta területén lesznek koncertek.

A kassai Thália Színház november 20-án 19.00 órától a Rendhagyó prímástalálkozót, a füleki (november 21-én, 17.00 órakor) és somorjai (november 22-én, 19.00 órakor) kultúrház pedig a Szalonna és bandája koncertet „fogadta be”.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Komáromban november 15-én 19.00 órai kezdettel indul a fesztivál Lajkó Félix koncertjével a Tiszti pavilonban, ezt követi Berecz András előadása november 22-én 19.00 órától.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ugyanezen az estén 21.00 órától a Pósfa zenekar játszik (koncert után pedig táncházat tart) a Rév – Magyar Kultúra Házában. November 23-án 17.00 órától a Vadkerti Imre Quartet műsorával folytatódik a seregszemle, este pedig a Kalotaszegi bálba várják az érdeklődőket a mérai zenészek és táncosok.

RÉSZLETES PROGRAM (KOMÁROM)

Ez a program különösen fontos a fesztivál szempontjából, hiszen „most először hívtunk hagyományőrzőket, és nem kisebb neveket mit a mérai zenészeket és táncosok Kalotaszegről, mert szeretnénk azt az autentikus erőt megmutatni, amiből az összes népművészettel foglalkozó csoportok, művészek táplálkozik.” – nyilatkozta Lakatos Róbert, a fesztivál főszervezője.

A Fonográf fesztivál a Kaláka zenekar gyerekkoncertjével ér véget 2019. november 24-én 15.00 órakor.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk