Derzsi György Karel Gottot idézi meg az 50 éves Táncdalfesztiválon

Derzsi György Karel Gottot idézi meg az 50 éves Táncdalfesztiválon

1969-ben, azaz 50 éve ért véget a Táncdalfesztiválok első, nagy korszaka. Egy aranykor lezárult, hogy 50 év múltán az 50éves Táncdalfesztivál című koncertshow formájában szülessen újjá a Budapest Arénában.

Az elmúlt három évben fél évszázad után újra eredeti szimfonikus hangszerelésükben szólaltak meg a Fesztivál legnagyobb slágerei.

A múltat megismételve a Táncdalfesztivál szervezői 2020. január 11-én, két időpontban fergeteges show bemutatásával zárják le a második aranykorszakot.

A koncerten egy dal erejéig megemlékeznek a nemrég elhunyt cseh világsztárról, Karel Gottról is. Ikonikus dalát, a Lady Karnevalt nem más, mint a nagyszarvai születésű ifj. Derzsi György fogja énekelni, természetesen cseh nyelven.

 

 

A két koncerten felcsendül még 30, egykor slágerlistákat vezető dal eredeti szimfonikus hangszerelésben, visszaidézve a legendás időszakot. A pazar show-műsor két műsorvezetője Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesz.

Színpadra lép még az ország Cinije, Zalatnay Sarolta, a csodálatos díva, Késmárky Marika, az Expressz Zenekar legendás vezetője, Solymos Tóni. Ott lesznek az elmúlt két év legnagyobb sztárjai, Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, és az örökifjak mellett a fiatalok, Koós Réka, Csonka András, Vastag Tamás, Muri Enikő és Ambrus Rita.

Közreműködik a 60 tagú szimfonikus zenekar és a Stúdió11 Ensemble Wolf Péter vezényletével. Előzenekarként pedig Live Beatles Show vár mindenkire, a The BlackBirds zenekar pörgeti vissza az idő kerekét az ’60-es, ’70-es évekbe.

ATEMPO.sk