Legendák és a jövő tehetségei egy színpadon - Lipa, Tariška és Farkas jr. Gútán

Mindig piros betűs ünnep az igényes zenekedvelők számára, ha az ország legismertebb jazzmane, Peter Lipa a közelükben lép fel. Hát még ha Radovan Tariška bandája kíséri és a gútai zongoratehetség Farkas Attila jr. is játszik? Az azt jelenti, hogy szombaton este érdemes Gútára menni.

A gútai jazzbarátok köre röpke egy éves működése alatt nem kis rendezvényeket hozott tető alá. Hazaiak és óceánon túli művészek cserélődnek a gútai színpadon.

Pár jazzszerető barát összefogott és elhitették az emberekkel, hogy egy olyan kisváros mint Gúta is megérdemli az igényes zenei esteket. Pályáznak, tehetséggondoznak és a hétköznapi fázós esteken is jazzkoncerteket töltenek meg emberekkel.

“A hétvégi rendezvény alapötletei is onnan származik, hogy miért ne szerepeltessük a hazai ifjú zenészeket a legendás titánok oldalán? Nyitra megyén támogatást is nyert ez az ötletünk és már hívtam is Tariškát, hogy hamarosan megkóstolhatja a gútaiak pálinkáját.” - meséli nevetve a főszervező, Leczkési Sándor a gjk elnöke.

November 30-án, Gútán, az Espresso Clubban, 20.30-tól tehát a Radovan Tariška Quartet húzza Peter Lipa alá, de Farkas Attila jr. is bemutatja új trióját.

ATEMPO.sk