Teljes a jubileumi Rockmaraton programja

Teljes a jubileumi Rockmaraton programja

A Sepultura, a Cradle of Filth, Marky Ramone, az Agonist és az Infected Rain is fellép a Rockmaraton fesztiválon a dunaújvárosi Szalki-szigeten július 6-tól 11-ig.

Ezzel teljessé vált a legrégebbi rock-metál fesztivál, az idén 30 éves Rockmaraton programja.

A múlt héten jelent meg a legújabb Sepultura lemez, amelyet a frontember Andreas Kisser és csapata július 8-án a rendezvény Hammerworld nagyszínpadán is bemutat. A brazil thrash metál sztáregyüttes legutóbb 2018-ban járt Magyarországon, akkor a fővárosi Barba Negra Music Clubban.

A jövőre 30 éves brit extrém metál együttes, a Cradle of Filth, Dani Filth és csapata a tavalyi Fezen-es fellépés után ad július 10-én koncertet a Rockmaratonon. A kultikus amerikai punkzenekar, a Ramones utolsó élő tagja, Marky Ramone zenésztársaival (Marky Ramone's Blitzkrieg) Ramones klasszikusokat fog játszani július 11-én az Aréna helyszínen, a Vicky Psarakis énekesnővel megújult kanadai Agonist 10-én a Hammerworld nagyszínpadon játszik, ahol előttük a moldovai nu metál csapat, az Infected Rain fog zúzni.

Azt már korábban bejelentették, hogy a jubileumi fesztiválon színpadra lép az Accept, az Ensiferum, a Kataklysm, a Destruction, a Crystal Lake, a Wolfbrigade, a Get the Shot, a Cockney Rejects, a Harakiri for the Sky, a Chelsea Grin, a Rise of the Northstar, a Suicidal Angels, a Dark Tranquillity, az Agnostic Front és az Eskimo Callboy.

Az idei Rockmaratonon kétszáz zenekar ad koncertet, köztük több mint harminc külföldi.

Felvidéket a Rómeó Vérzik és a Phoenix RT képviseli, előbbi július 8-án, utóbbi július 9-én zúz majd a Babara Negra Nagyszínpadon.

A nemzetközi szereplők mellett a magyar színtér legjobbjai is koncertet adnak a Szalki-szigeten, többek közt a Dalirada, Depresszió, Kalapács, Leander Kills, Moby Dick, Ossian, P.Box, Pokolgép, Road és a Zorall.

A RÉSZLETES PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk / MTI