Bagossy Brothers Company koncert a TV-ben

Pénteken este jön az Akvárium Stage Pass újabb adása az M2 Petőfi TV-n, melynek keretében ezúttal a Bagossy Brothers Company koncertjét láthatjuk. Kezdés 20.55-től.

Szombaton 11.00 órakor pedig érkezik az új klip és dal, a Boldog idők.

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár - Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) - családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

Az indie/alternatív/folk hangzásvilág egy újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el, "Ha rólad szólna" címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, az "Elviszlek". 2016 tavaszán a zenekar újabb anyaggal jelentkezett a "Vakít a kék" című EP formájában, a NagySzínPad tehetségmutatóban, pedig a döntőig jutott. 2017 márciusában jelent meg a zenekar második nagylemeze "A Nap felé" címmel. 2017-ben a zenekart jelölték a Fonogram Díjra (az év felfedezettje kategóriában) és a Petőfi Zenei Díjra (az év felfedezettje és az év dala kategóriában). 2019-ben elnyerték az év akusztikus koncertje díjat a Petőfi Zenei Díjátadón, a 2018. november 5-én rendezett koncertjükért.

2020-ban Az év hangfelvétele Fonogram-díját nyerték el a közönség szavazása alapján Olyan Ő című dalukért.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk