A Virtuózok kis művészei amerikai színpadokon - online koncertfilm ma este

Folytatódik Virtuózok online koncertje Vásáry Tamással

A rendezvények elmaradása miatt a Virtuózok is online koncertekkel, filmekkel szórakoztatják a közönséget: eddig még sehol nem publikált felvételeiket teszik közzé minden héten “Hétfőn Hétkor”.

Május 11-én, hétfőn 19.00 órától a “Virtual Concert Hall” (Virtuális koncertterem) adásában a Hétfőn Hétkor Programsorozat keretében a kis virtuózok amerikai fellépéseiről készült összefoglaló koncertfilmet nézhetik meg az érdeklődők online, a Virtuózok Facebook oldalán.

ITT NÉZD A VIDEÓT

A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató felfedezettjei számára a műsor kezdetétől nemzetközi koncerteken való bemutatkozási lehetőséget kínálnak a műsor szervezői, ezekből szemezgettek a Virtuózok ma estére egy kisfilmnyi érdekes, kulisszák mögötti és előtti látnivalót.

A tehetségkutatónak köszönhetően már 2014-2015 fordulóját az USA-ban tölthette Boros Misi, Lugosi Ali és Demeniv Mihály, akik több egyéni koncertet is adtak Észak-Amerika több nagyvárosában, New Yorktól Miami-ig.

Később az Armel Opera Festival által felajánlott koncertmeghívásokkal gazdagodott a nyeremények listája, a három korcsoportgyőztes New Yorkban, Londonban és Berlinben léphet fel a jóvoltukból.

Az Armelnek köszönhetően jutott el például Kökény Tamás Virtuózokos barátai kíséretében 2017 márciusában a New York-i Carnegie Hallba, ahol nagyközönség előtt szólaltathatta meg nagybőgőjét, hatalmas állótaps és ováció kísérte a fiatalok hangversenyét.

A Virtuózok 2018. november 8-án koncerteztek a híres Lincoln Plazán álló David H. Koch Színházban, ahol Plácido Domingo és családja is ott volt.

Féltucat fiatal muzsikus, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató elmúlt szériáinak korcsoportnyertesei és különdíjasai szerepeltek a koncerten, melyből több produkció is látható lesz a koncertfilmben.

Ezúttal a legfiatalabb korosztály képviseltette magát: Abouzahra Amira és Mariam, Gertler Teo, Váradi Gyula (mindannyian hegedűsök), Balázs-Piri Soma (zongora) és Lugosi Dániel Ali (klarinét) lépett fel.

Műsoruk főként magyar vonatkozású darabokból állt. Az előadásra ellátogatott Plácido Domingo operaénekes, a Virtuózok támogatója is, aki már a főpróbán is jelen volt, beletekintett a fiatalok felkészülésébe. Az álló ovációval és több körös ráadással zárult koncert után pedig a Virtuózok a Domingo családdal együtt vacsoráztak. A legendás spanyol tenor régóta figyelemmel kíséri a Virtuózokat, idén májusban részvényes is lett a nemzetközi cégben.

 

 

Peller Mariann, a klasszikus zenei tehetségkutató műsor ötletgazdája, a Virtuosos Holding Ltd. elnöke így nyilatkozott a nagy sikerű koncert után:

„ Ismét egy nagy álmunk vált valóra. Az, hogy itt lehetünk és telt házas koncertet adhattunk ezen a csodálatos helyen, a művészet New York-i fellegvárában, egy nagysikerű, első alkalommal megrendezett magyar rendezvénysorozathoz kapcsolódva, s még ennek tetejében Maestro Plácido Domingoval tölthették tehetségeink az estét – ez egy olyan csúcspontja a fordulatokban és sikerekben eddig is bővelkedő évünknek, amelyre biztosan sokáig emlékezni fogunk.”

Vincze Máté, a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója elmondta: „Intézetünk meghívására jött New Yorkba a Virtuózok. A cél az volt, hogy bemutassuk az ittenieknek, nem csak a magyar komolyzene jelene és múltja, hanem a jövője is fényes.”

2018. májusban egyébként épp New Yorkban jelentették be a Virtuózok nemzetközi cégének megalakulását, ezen az eseményen Boros Misi zongorázott, szintén látható lesz egy részlet belőle az online vetítendő koncertfilmben, hétfőn hétkor.

Jövő hétfőn folytatódik a sorozat, akkor a többi külföldi fellépésekből mutatnak be egy összeállítást a Virtuózok.

ATEMPO.sk
Fotó: Éder Krisztián