Sztárcsinálók – nézz rock-operát a Jászai Mari Színház előadásában!

Sztárcsinálók – rock-opera online a Jászai Mari Színház előadásában

Folytatódik a Jászai Mari Színház online közvetítéseinek sorozata. A hetedik előadás a Sztárcsinálók című rock-opera Nagy Viktor rendezésében, Várkonyi Mátyás zenéjével és Miklós Tibor szövegeivel. Ősbemutatója óta igazi sikerdarabbá nőtte ki magát.

Nézzétek az előadást élőben a színház Facebook oldalán május 15-én, péntek este 20 órától, ismétlést szombat délután 17 órától.

Az első magyar rockopera története, mely tele van szellemes, játékos anakronizmusokkal, mai áthallásokkal, az ókori Rómában játszódik. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt megmérgezi felesége, az ambiciózus Agrippina, hogy helyette a fiát, Nérót ültesse a trónra. Agrippina és a fiú nevelője, Seneca azt gondolják, hogy ezt az új császárt bábként használva, a háttérből majd gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. Néró környezetéből eltávolítanak mindenkit, akik terveik útjában állnak és elkezdik a fiatal császár átnevelését. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja a hatalomra éhes páros terveit. Kicsapongó életmódot folytat és elteszi láb alól féltestvérét, Britannicust, akinek egyetlen bűne az, hogy tehetségesebb költő, mint ő. Seneca és Agrippina megrémülnek, de Nérót már nem lehet megállítani. Ámokfutása mindent és mindenkit maga alá temet.

 

 

Szereplők

Néró Sándor Péter
Seneca Ódor Kristóf / Jegercsik Csaba
Juvenalis Mikola Gergő
Octavia Erdélyi Timea
Poppea Bakonyi Csilla
Agrippina Major Melinda
Locusta Danis Lídia
Ulrica Szabó Emília
Tigellinus Dévai Balázs
Burrus Timkó János
Kiprios Nagyhegyesi Zoltán
Claudius Megyeri Zoltán
Britannicus Blahó Gergely e.h.
Zodius Maróti Attila
Tranio Honti György
Péter Ágoston Máté
Pál Kósa Zsolt
Phaon Bankó Bence
Bővérű nővér 1. Pilnay Sára
Bővérű nővér 2. Sipos Viktória
Bővérű nővér 3. Lass Bea

Továbbá: Balogh Fanni, Hajdú Anita, Mármarosi Tünde, Nagy Márta, Pászthy Viktória, Matkovics Norbert, Pásztor Richárd, Tóth Mihály, Szűcs Alexandra, Csongor Nóra

Alkotók

Díszlet Csík György
Jelmez Rátkai Erzsébet
Zenei vezető Zádori László / Rácz Márton
Koreográfusasszisztens Hajdú Anita
Koreográfus Gyenes Ildikó
Rendező Nagy Viktor

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Prokl Violetta