Új időpontban és új programmal jön a Paloznaki Jazzpiknik

Új időpontban és új programmal jön a Paloznaki Jazzpiknik

A Paloznaki Jazzpikniket a jelenlegi helyzetre való tekintettel új időpontban, augusztus 20. és 22. között rendeznek meg a Balaton-felvidéken.

Augusztus 20-án, csütörtökön a magyar jazz napját ünnepeli a Jazzpiknik az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben, ez alkalomból a Finucci Bros Quartet a hatszoros Grammy-díjas Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon.

Randy Brecker több mint öt évtizede van a pályán. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder és Bruce Springsteen. Augusztus 20-án emellett az egykori Fortuna hangulatát hozza el ismét Dan von Schulz.

A Jazzpiknik második napján a nagyszínpadon az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band játszik, majd Candy Dulfer lép színpadra.

 

 

Candy Dulfer zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum.

A szombati záróestet Zséda nyitja meg ismert világslágerekkel, swing és jazz klasszikusokkal. Az este a soul, a blues és a jaz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes szicíliai származású énekes, Mario Biondi koncertjével folytatódik.

 

 

Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban. Mario Biondi 2017 után második alkalommal látogat el a Paloznaki Jazzpiknikre.

Az est zárásaként az MF Robots lép fel. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Buble, Craig David vagy a tavaly Paloznakon is fellépő Rick Astley vokalistájaként ismerhet a közönség. A duó Paloznakon most először hallható.

 

 

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Az idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál.

Az eredeti programban alapján a Level 42 zenekar, Caro Emerald és JP Cooper is fellépett volna, de a járványügyi helyzetre való tekintettel lemondták az idei koncertjeiket Paloznakon.

Az eddig bejelentett művészek mellett a további fellépőkkel folynak az egyeztetések, a szervezők folyamatos tájékoztatást adnak a következő hetekben.

ATEMPO.sk / MTI