Idén is lesz Tündérkert Fesztivál – itt a részletes program

Annak ellenére, hogy kérdéses volt a Tündérkert Fesztivál idei évada, a szervezők a korlátozások feloldásával most bejelentették az idei programot.

Lesz színház, koncert, néptánc és népzene is. Dunaszerdahelyen a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban és a Városi Szabadidőparkban várják az érdeklődőket június 18-án és 21-én.

A belépődíj önkéntes alapú és a szervezők arra kérik a közönséget, hogy a hatályos rendeletek értelmében tartsák be az előírásokat.

 

A program

Június 18. (csütörtök) - Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

18.30 Teljes lényeddel: Polcz Alaine élete - Gubás Gabi önálló estje

Polcz Alaine (Pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni. A Teljes lényeddel című színházi est Polcz Alaine egész életén kíséri meg a hallgatóságot végig vezetni. Egészen fiatal korától az utolsó napokig.

Szereplők:
Polcz Alaine: Gubás Gabi, Jászai Mari-díjas színész
Jelmez: Agica’s Yarn Products
Színpadra alkalmazta és rendezte: B. Török Fruzsina

20.30 Itt és most - improvizációs est

Közreműködik Molnár Xénia, Gál Tamás, Olasz István, Laboda Róbert és Ollé Erik. Játékmester Czajlik József.

 

Június 21. (vasárnap) - Városi Szabadidőpark

09.00 és 11.00 Jóga

108 napüdvözlet a jóga világnapján, mely nem véletlenül esik az év leghosszabb napjára, 108 napüdvözlettel köszöntjük a fényt. Vezeti Hunčík Kata.

Délutáni program

15.00 Kapunyitás - Kreatív foglalkozás képzőművészek vezetésével (Oros Eszter, Tarcsi Alica)
15.30 Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza kicsiknek és nagyoknak - az egész délután folyamán
16.00 Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj - bábos népmese a Gézengúzok bábcsoport előadásában
16.30 A Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes előadása - fellépnek a Picik, az Aprók és a Kis csoportok

18.00 La La Land koncert

2019-ben alakult zenekar gyerekeknek játszik élőzenét. 2019. októberében színre lépett a zenekar, egy koncert erejéig, és ezzel egy időben került kiadásra első nagylemezük is Irány La La Land! Címmel. Műsorukban megjelennek a bábozás kellékei, illetve a speciális hangokat keltő hangszerek is, amelyek mesefilmekből lehetnek ismerősek a gyerekeknek. A dalok pedig saját szerzemények, vagy megzenésített versek és mondókák. A zenekar tagjai: Strieženec Dávid: gitàr Karol Hodossy:dobok, speciális effektek Strieženec Mátyás: basszus gitár, vokàl Strieženec Zsuzsanna: ének, kazoo, melodika, teremin

19.30 Csallóközi Táncegyüttes és a Pósfa zenekar
21.00 Rituális tűzgyújtás, közreműködik Varga Mónika

21.00 Rendhagyó prímástalálkozó

A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A formáció tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna és Vizeli Balázs, a világ egyik legjobb cimbalmosaként számon tartott Balogh Kálmán, valamint Bede Péter (szaxofon), Doór Róbert (nagybőgő), Mester László (brácsa). A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert.

22.30 Tűzugrás

Egy régi, csallóközi hagyományt, a tűzugrás rituáléját elevenítjük fel. Testileg, lelkileg felkészülünk az előttünk álló napokra, hiszen június 21. után hosszabbodnak az éjszakák. Átugorjuk a tüzet a kedvessel, apával, anyával, hogy erősítsük a kapcsolatunkat a szeretteinkkel, a közösséggel. Közreműködik Antal Ágota.

EZ, ATEMPO.sk
Fotómontázs: ATEMPO.sk