Jön a Budapest Piano Quartet bemutatkozó koncertje Hegedűs Endre zongoraművésszel

Előadóknak és hallgatóságnak egyaránt izgalmas és élményt adó alkalom, amikor négy zongorista ül két zongoránál.

Hegedűs Endre, Kossuth-, Liszt-, Cziffra-díjas zongoraművész és felesége, valamint a fiatal AlisAdam PianoDuo egymásra találása ígéretesnek tűnik.

Előadásukban sok szép zenekari hangzást visszaadni képes átiratok szólalnak meg a zeneirodalom legszebb alkotásaiból válogatva.

A XIX. században nagyon népszerűek voltak ezek a nyolckezes átiratok, és a Budapest Piano Quartet reményei szerint sikerül újra divatba hozni a kamaramuzsikálásnak ezt a fajtáját.

A Budapest Piano Quartet tagjai:

Hegedűs Endre
Hegedűs Katalin
Baráz Ádám
Alisa Yajima

 

Budapest Piano Quartet

 

Az érdeklődők már ma (június 23-án) hallhatnak egy kis ízelítőt a formáció előadásában a Hegedűs Házikoncert #7 online koncert keretében, melyre 20.00 órától kerül sor Hegedűs Endre közösségi oldalán.

A bemutatkozó koncertre a Holdfény Estek 2020 keretében kerül sor Budapesten a Pesti Vármegyeháza díszudvarán 2020. július 7-én, kedden 19.30-kor (esőnap július 8.)

Műsor:

BEETHOVEN: Egmont - nyitány
RACHMANINOV: Hat darab, op.11 (részletek)
MENDELSSOHN: Hebridák - nyitány
CHOPIN: C-dúr rondó, op.73
CSAJKOVSZKIJ: Rómeó és Júlia - nyitányfantázia
GOUNOD: Faust-keringő
ELGAR: Ünnepi és alkalmi indulók, op. 39 No. 1

A Holdfény Estekre jegyeket 3 000 forintos áron egyelőre kizárólag csak regisztrált vendégeknek tudunk biztosítani. Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címen és a +36 30 400 6722 számú telefonon lehet.

EZ, ATEMPO.sk