Honfoglalás határok nélkül – pénteken jelenik meg a P.Mobil DVD-je

Honfoglalás határok nélkül – pénteken jelenik meg a P.Mobil DVD-je

A P.Mobil Honfoglalás című szvitje a magyar rockzene egyik csúcsteljesítménye, sorsa mégis viszontagságos; mindmáig csak a zenekar és a rajongók szívében, lelkében és tudatában került a megérdemelt, méltó helyére.

A múlt rendszerben egyeduralkodó Magyar Hanglemezgyártó Vállalat mindenható urai a P.Mobilban látták a legfőbb ellenséget, így a zenekar fő műve is csak 1984-ben jelenhetet meg először nagylemezen a Hungaroton-Start Rocklegendák sorozatának darabjaként.

A P.Mobil azonban folyamatosan ápolja, alakítja és életben tartja a legendás művet. Mikor műsorukra tűzik, az igazi ünnep a zenekarnak és a rajongóknak egyaránt.

 

 

1995-ben a Magyar Állami Hangversenyzenekarral közösen komolyzenei köntösbe öltöztetve is világszínvonalon mutatták be a Budapesti Kongresszusi Központban. Ez a felvétel, valamint a legendás Magyar Fal koncerten előadott darab, és a 2016-ban megrendezett Honfoglalás - Határok nélkül koncert is megtalálható egy 1995-ös werkfilmmel kiegészítve a június 26-án megjelenő küllemében is exkluzív kiadványban.

 

Honfoglalás határok nélkül – P.Mobil

 

Ki tudja, talán végre valamelyik nagy nemzeti ünnepünkön is találkozhatunk a Honfoglalásal és méltó körülmények között, a rég megérdemelt helyére kerül ez az örökérvényű szvit. Addig azonban itt ez a DVD, hogy a rajongók a polcukra helyezhessék.

A DVD műsora

1. Honfoglalás (koncertfelvétel)
1983. április 29. - Budai Ifjúsági Park

2. Honfoglalás (szimfonikus)
1995. december 28. - Kongresszusi Központ

3. Honfoglalás – Határok nélkül (koncert - 13 dal)
2016. augusztus 13. - Budapest Park

4. Hogyan készült a Honfoglás? (1995.)

2020. július 11-én szombat Kaposváron a Vigasságok Terén Honfoglalás határok nélkül koncert is várja az érdeklődőket Trianon 100. évfordulója alkalmából, majd július 17-én Esztergomban a Sportküldőben is színpadra állnak.

EZ, ATEMPO.sk