Esztergomban indítja nagyszabású koncertjeit a Tankcsapda

Tankcsapda

Az egyik legnépszerűbb magyarországi rockbanda, a Tankcsapda Esztergomban indítja nagyszabású koncertjeinek sorát. A Fesztiválszigeten láthatjuk, hallgatjuk őket augusztus 16-án este.

A debreceni együttes azon kevés rendszeresen koncertező bandák közé tartozik, akik nem csak itthon, hanem már számos európai országban is sikeresek. Idei európai turnéjukat szeptemberre időzítették át, melynek keretében novemberben Pozsonyban jövőre pedig Kassán is színpadra állnak.

Hangzásvilágával és tartalmas dalszövegeivel a banda a magyar zenei élet kiemelkedő pontját képezi, mely mind a mai napig mit sem veszített népszerűségéből.

A Tankcsapdában Lukács László énekel és basszusgitározik, Sidlovics Gábor gitározik, Fejes Tamás dobol.

 

 

Az elmúlt évek alatt tizennégy soralbum, három koncertlemez, négy könyv és három turnéfilm került kiadásra, begyűjtve az összes lehetséges szakmai díjat, úgy mint Arany Zsiráf, EMeRTon, Fonogram, Artisjus, vagy a Viva Comet. Lemezeik egytől-egyig többszörös platina státuszt értek el.

Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003), Rockmafia Debrecen (2012).

 

 

Az együttes huszadik születésnapján, 2009-ben a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján több mint 35 ezer ember előtt adott koncertet.

Az újításairól híres Tankcsapda 2017 tavaszán egy igazán különleges koncertet álmodott meg a Papp László Budapest Sportarénába, a fedett fesztivál-hangulatú produkció különleges élményt nyújtott a nézőknek, akik a zenekart a szokásosnál közelebbről élvezhették az Aréna bármely ülőhelyéről, vagy a kibővített küzdőtérről egyaránt, köszönhetően az Aréna közepére helyezett színpadnak. A koncertet 12 kamerával rögzítették, ebből készült el a 2017. december 16-án megjelent DVD.

 

 

Idén pedig Magyarországon elsőként autós koncertet adtak a járvány alatt, melyről a videót is megnézhetitek.

EZ, ATEMPO.sk