George Ezra, a Budapest című dal előadója hamarosan Magyarországon

George Ezra

Másodszor jön idén Budapestre George Ezra, napjaink egyik legfrissebb brit sztárja. A 21 éves énekes, gitáros, dalszerző, a Budapest című dal előadója november 24-én az Akvárium Klubban ad koncertet.

George Ezra a nyáron megjelent debütalbumához, a Wanted on Voyage-hoz kapcsolódó turné keretében lép fel a fővárosban. A tehetséges folk-blues-rock előadó, aki Bob Dylan és Woody Guthrie zenéjét tartja fő zenei hatásának, rövid idő alatt jutott el az utcazenéléstől a lemezszerződésig.

A Wanted on Voyage-ot tavaly november és idén január között rögzítette Claphemben, Dél-Londonban Cam Blackwood producerrel. Ezra az albumon gitározik, basszusgitározik és billentyűs hangszereken játszik. Az anyagon, amely vezette a brit albumlistát, természetesen szerepel a Budapest című dal is, amellyel tavaly számos országban jutott be a slágerlisták élmezőnyébe, első volt Ausztriában, Csehországban és Új-Zélandon is.

 

 

A fiatal előadó 2013 nyarán felléphetett a Glastonbury fesztivál tehetségeket bemutató színpadán. Első néhányszámos anyaga, a Did You Hear the Rain tavaly ősszel jelent meg, nem sokkal ezután két dalát, köztük a Budapestet is játszotta a BBC Radio 1. Nagyrészt a többmilliós YouTube-nézettséget eredményező Budapestnek köszönhetően az 5. helyen végzett a BBC Sound of 2014 versenyén.

Idén május 31-én először jutott el Budapestre, méghozzá különleges módon: Bristolból indult vonattal, az úgynevezett EzraExpress-szel, és a vonatút minden állomásán csatlakozhatott hozzá egy szerencsés rajongója. A magyar fővárosban a Budapest Essentials fesztivál keretében két fellépése is volt: délután az Erzsébet téren játszott el néhány dalt, este pedig a Hello Baby elnevezésű szórakozóhelyen adott koncertet.

ATEMPO.sk / MTI