Autentikus roma zene és jazz találkozása az Akusztik színpadán - East Gipsy Band és Roby Lakatos (+VIDEÓ)

Autentikus roma zene és jazz találkozása az Akusztik színpadán - East Gipsy Band és Roby Lakatos (+VIDEÓ)

Hétfőn este az East Gipsy Band érkezik az M2 Petőfi TV Akusztik műsorába, hogy megmutassa, mennyire változatos a hagyományos roma muzsika és milyen jól illeszkedik az improvizációkban gazdag jazz zenéhez.

„Hihetetlen sokszínű a roma kultúra, ezt szerettük volna megmutatni: például van spanyol, macedon, orosz vagy éppen magyar. A magyaron belül is van ugye a kavéházi és az autentikus roma muzsika. Mivel pedig a roma zene tele van improvizációval, ezért nagyon szépen lehetett ötvözni őket, sőt a jazz zenével is jól összeillik” – árulta el Balázs József az East Gipsy Band zongoristája.

 

 

A banda olyan tagokból áll össze, mint a zongorista Balázs József, a hegedűs/gitáros Sárközi Lajos, a cimbalmos Oláh Vilmos, a bőgős Orbán György, a dobos Balázs Elemér, és az énekes Balogh Guszti, aki egyben a Nomada zenekar vezetője és a Fabula Rasa zenekar tagja.

"Elég emlékezetes volt ez a mostani Akusztik felvétel, mivel sok idő után ekkor játszottunk újra együtt a zenekarral, illetve az egyik legjobb hegedűs volt a vendégünk, Roby Lakatos" – mondta Balázs József, aki azt is elárulta, hogy az M2 Petőfi TV nézői hétfőn este mindkét lemezük anyagából hallhatnak majd szebbnél szebb dalokat.

 

 

 

Az East Gipsy Band Akusztik teljes koncertje 2020. július 6-án hétfőn, 22.10-kor lesz látható az M2 Petőfi TV-n.

ATEMPO.sk / MTVA