Nézzétek ma Boros Misi és Balázs-Piri Soma koncertjét - Virtuózok Hétfőn Hétkor

A Virtuózok a nyáron is online koncertekkel szórakoztatják a közönséget minden héten “Hétfőn Hétkor”.

Július 6-án a “Virtual Concert Hall” (Virtuális koncertterem) adásában két kitűnő zongoraművész, Boros Misi és Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőzteseinek nagysikerű katari koncertjét láthatjuk a Virtuózok Facebook oldalán.

A koncert után akkor a két fiatal művész úgy nyilatkozott, nagyon jól érezték magukat, különösen azért, mert a magyar kultúrát is megmutathatták, hiszen rengeteg hazai mű is szerepelt a programban. Hozzátették, amennyiben 1-10-es skálán kellene pontozni az aznap esti játékukat, 11-est adnának maguknak, annyira kiemelkedően jól sikerült minden!

8 perces álló taps Boros Misinek és Balázs-Piri Somának Katarban (+VIDEÓ)

Boros Misi és Balázs-Piri Soma június végén elsőként kapták meg a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat. A két 20 év alatti muzsikus a magyar klasszikus zene megismertetését és terjesztését szolgáló kimagasló művészeti teljesítménye elismeréseként vehette át az oklevelet a díjat.

 

Boros Misi és Balázs-Piri Soma

 

A 16 éves Balázs-Piri Soma 8 és fél évesen ült először zongorához, tanára 7 éve Sóti Szobonya Emőke a szegedi Király König Péter Zeneiskolában. Számos nemzetközi és országos zongoraverseny díjazottja. A Virtuózok tehetségkutató korcsoportgyőztese lett 2018-ban, tavaly miniszteri dicséretben részesült és ő lett Szeged Ifjú Tehetsége.

A 17 éves Boros Misi tanára a kezdetektől Megyimóreczné Schmidt Ildikó. Nyolcéves kora óta minden hazai versenyen, amelyen elindult, korcsoportjának győztese lett, de nyert többek között Rómában, Milánóban és Párizsban is. A 2014-es Virtuózok tehetségkutatóban a Kicsik korcsoportjának győztese volt.

MÁR LEHET JELENTKEZNI A VIRTUÓZOK ÚJ ÉVADÁBA

ATEMPO.sk