Két hétvége, két koncert – színpadon a JÖVŐRE

Két hétvége, két koncert – színpadon a JÖVŐRE

Az ipolysági Jövőre zenekar két egymáskövető hétvégén is színpadra áll. Láthatjuk és hallhatjuk őket Ipolyságon és Ipolybalogon is.

“Mind az öten végzősök vagyunk az ipolysági Szondy György Gimnáziumban, és tavaly még két külön zenekarban zenéltünk, de eszünkbe jutott, hogy "Hé, mi lenne, ha a két zenekarból csinálnánk egyet?". Így született meg az akkor még névtelen együttesünk. Azóta jött egy poénos ötlet, hogy miért ne nevezzük magunkat el csak jövőre -> s így jött a Jövőre.”

Az Ipoly-mene több községéből származó fiatalokból összeállt csapat könnyűzenét játszik, elsősorban saját dalokat, de feldolgozások és magyar örökzöldek is a repertoáron vannak.

„Szövegeink többsége (egyenlőre) író és írónő barátaink művei, de folyamatosan dolgozunk saját dalszövegeken is. Mivel mind másfajta zenét hallgatunk, ezért sokszor mi magunk sem tudjuk hova sorolhatnánk a zenénk műfaját.”

 

Jövőre

 

A zenekar tagjai

Podhorszky Márk - gitár
Moys Dominik - gitár
Kuzma Dávid - basszusgitár
Straňák Zoltán - ének
Szőllősi Zsolt - cajon

„A zenekarunk még nagyon fiatal, most ősszel leszünk egy évesek. Mindenféleképp szeretnénk együtt maradni, annak ellenére hogy már nem leszünk osztálytársak. Amikor az időnk majd adja mint barátok, s természetesen mint zenekar, folytatni szeretnénk a közös munkát olyan lelkesedéssel, amilyennel elkezdtük, és amilyennel most is működünk."

Július 25-én 19.00 órától Ipolyságon, a Menora Saag Centrum Artis szabadtéri színpadán állnak majd színpadra Böjtös Natália énekesnővel kiegészülve, majd augusztus 1-én Ipolybalogon, a Kiss Zenészek lemezbemutató koncertjén lesznek vendégek.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk