Igazi unplugged rajongó rock zenész az Akusztik színpadán (+VIDEÓ)

Az ősz első Akusztik adásában egy hangos rockbanda, a Peter Kovary & The Royal Rebels ragadja magához a hangszert, ám ezúttal a rockdalok finom akusztikus dallamokká szelídülnek. Ugyan nem először csendülnek fel a zenekar számai ilyen hangszerelésben, azonban a hétfő este az M2 Petőfi Tv-n látható felvétel az első igazi unplugged koncertjük.

„Korábban egy-egy dalt már előadtunk akusztikus hangszerelésben, többek között A Dal-ban 2017-ben, ám teljes hosszúságú koncertünk még nem volt. A zenekar tagjai közül többen vettek már részt hasonló produkcióban, sőt van köztünk olyan, aki korábban rendszeresen turnézott is akusztikus műsorral, szóval nem volt teljesen idegen tőlünk a műfaj” – fejtette ki Kőváry Péter, az együttes alapítója, aki azt is hozzátette, hogy ő igazi unplugged rajongó.

„Jómagam nagyon szeretem a klasszikus unplugged lemezeket, mint Eric Clapton vagy Rod Stewart, és nagy rajongója vagyok a 60-as 70-es évekbeli kaliforniai akusztikus rock zenének is, ilyen például az America, vagy a Crosby, Stills, Nash & Young.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Kőváry Pétert a nagyközönség szélesebb körben a NEO gitáros/énekeseként illetve dj/producerként ismerhette meg a 2000-es években, emellett a STONED nevű Rolling Stones tribute banda “Mick Jagger-i posztját” tölti be. 2015-ben – 12 év után - Peti kiszállt a NEO-ból, és új zenekart alapított, Peter Kovary & The Royal Rebels néven, mellyel visszatért gyökereihez a classic rockhoz. A zenekar első EP-je a Keepin’ On 2016-ban látott napvilágot, majd az együttes bemutatkozó albuma, Halfway Till Morning címmel, 2017-ban jelent meg, ezután lemezbemutató turnéra indultak, az itthoni klubok mellett felléptek többek között Ausztriában, Csehországban és Olaszországban is. A legfrissebb korong, a Fly forever, amely tavaly látott napvilágot. Az Akusztikban a hazai rockélet neves előadóit hívta vendégül, Pulius Tibit a Supernemből, valamint a Ganxsta Zolee és a Kartelben és  a Nirvana Tributeban is gitározó Takács Vilkót!

Az est során teljesen új köntösben csendülnek fel a zenekar dalai, mint az It’s A Riot, vagy a Run For Cover. A Kimnowak - Lift című dalának és a The Black Crowes/Otis Redding - Hard To Handle-jének a feldolgozását pedig most hallhatja először a nagyérdemű.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Peter Kovary & The Royal Rebels Akusztik 2020. szeptember 6-án 22.00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később szeptember 7-én hétfőn, 22.15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

ATEMPO.sk / MTVA