Miklósa Erika és Szegedi Csaba áriaestjei az opera hétvégi online közvetítéseiben

Miklósa Erika és Szegedi Csaba áriaestjei az opera hétvégi online közvetítéseiben

Miklósa Erika és Szegedi Csaba áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari, énekkari és balettművészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata, az Opera Facebook oldalán.

Az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor házi színpadáról közvetített programok közül pénteken jelentkezik a Tercett-Trió-Trois elnevezésű est, amely a 19. századi zeneirodalomba kalauzolja a nézőket.

A Gyüdi Melitta műsorvezetésével, Aczél András rendezésében látható programban az Opera Kórus tagjai közül Bazsinka Zsuzsanna, Döbörhegyi Diána és Illés Péter, valamint Csiki Gábor karigazgató folytatják a kalandozást Brahms Szerelmi dalkeringők című dalciklusában Andrássy-Neuenstein Krisztina és Szirtes Katalin zongorakíséretével.

Az Opera Zenekar művészei a Carmen, a Sába királynője és Az álarcosbál című operák népszerű részleteit adják elő, A diótörő néhány dallamával pedig a balettzenék világát idézik meg.

Melnik Tatiana és Radziush Mikalai, valamint Balaban Cristina és Diachkov Dmitry, a Magyar Nemzeti Balett szólistái Anna-Maria Holmes és Solymosi Tamás A kalóz, valamint Seregi László Sylvia című koreográfiájából adnak elő. Az esten Ruip Katica, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendéke Radina Dace Massenet Meditációjára készített variációjával lép színpadra.

Szombaton, az operaházi pályafutásának 30 éves jubileumát ünneplő Miklósa Erika lép kamerák elé az intézmény MaszkaBál-sorozatában. A Kossuth-díjas, idén a Halhatatlanok Társulata Örökös Tagjának választott szoprán főként koloratúr szerepeiből válogat, többek közt Meyerbeer, Donizetti, Debussy és Verdi művei szerepelnek a műsorán. Az ugyancsak kamaraénekes Fokanov Anatolijjal pedig Gilda-Rigoletto kettőst adják elő.

Vasárnap Szegedi Csaba bariton lesz a MaszkaBál vendége. Műsorában főként olasz repertoárjából válogat Donizettitől Leoncavallóig, de Csajkovszkij Pikk dámájával is színpadra lép. A kamaraénekes vendége Szvétek László lesz, a meglepetésvendég pedig ezúttal egy különleges jubileumot ünneplő művész, akit a műsorban köszönt az Opera is a jeles alkalomból.

ITT NÉZD ONLLINE

Jövő szerdán, október 7-én, az operairodalom egyik legnépszerűbb darabjával, a Carmennel folytatódik az elmaradt operaelőadások keresztmetszetét bemutató OperaSzerda műsora.

Bizet remekművét, a Magyar Állami Operaház 136 éves történetében több mint a 1100 alkalommal hallhatta a közönség. A Carment Oberfrank Pál 2014-ben bemutatott produkciója alapján, Székely László díszleteinek és Pilinyi Márta jelmezeinek felhasználásával Aczél András és Lázár Katalin viszi színpadra. A címszerepben Mester Viktória látható, Don Jose szerepében Brickner Szabolcs látható. Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

ATEMPO.sk / MTI