Magyar fellépői is vannak a világméretű John Lennon megemlékezésnek – nézd élőben online

Petruska András és a The Bits Beatles Tribute zenekar képviseli Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a közelgő online John Lennon megemlékezésen.

2020. október 9-én lenne 80 éves a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, erre emlékeznek majd egy több, mint 3 óra hosszú virtuális rendezvényen a világ minden tájáról érkező előadók és Beatles rajongók.

"Nagyon örülünk, hogy a szervezők a The Bits-re is gondoltak a körülbelül 60 közreműködő előadó között. Számtalanszor jártunk már az országhatáron túli, nemzetközi Beatles fesztiválokon, többek közt a Liverpool-i BeatleWeek-en, ami a világ legnívósabb Beatles rendezvénye és számos alkalommal adhattunk már koncertet a liverpooli Cavern Club színpadán, azon a legendás színpadon, ahol a Beatles is majd’ 300 alkalommal lépett fel a 60-as évek elején.

Ezen az alkalmon egy műsorban szerepelhetünk a világ Beatles nagyágyúival az USÁ-tól Japánig, ami nagyon megtisztelő.

 

The Bits

 

Másnap pedig találkozhatunk a budapesti Muzikumban mindazokkal, akik velünk együtt szeretnék John Lennon legjobb dalait egy élő koncerten hallgatni." - mondta Derecskei Zsolt, a The Bits zenekarvezetője.

Szóló előadók is megemlékeznek a műsorban. Magyarországról a nem titkoltan Beatles rajongó Petruska András ad elő egy John Lennon szerzeményt a saját tolmácsolásában.

"John Lennon 80. születésnapja fontos ünnep az életemben, hiszen egy olyan emberről van szó, aki egészen kiskorom óta példaképként adott erőt, hogy gitárt ragadjak, és tegyem bele a legnyersebb, legőszintébb gondolataimat.

 

Petruska

 

Hogy megéljem és megénekeljem a szerelmet, a fájdalmat, hogy a jövőbe egyszerre tekintsek naiv reménnyel és maró kritikával... és közben annyira ne feltétlenül vegyem komolyan magam, hiszen még a legmélyebb sebre is gyógyír a humor. Hálával gondolok rá ezen a kerek évfordulón ezekért a sokszínű pillanatokért!" - tette hozzá Petruska András.

A világ Beatles és John Lennon rajongói ingyenesen nézhetik az október 9-én este Liverpool-i idő szerint 8-kor (azaz magyar idő szerint este 9-kor) kezdődő műsort a Facebook-on és párhuzamosan a YouTube-on is.

 

 

ATEMPO.sk