Új formációval lép az Akusztik színpadára Berkes Olivér (+VIDEÓ)

Berkes Olivért egy új formációval láthatják a rajongók az M2 Petőfi TV Akusztik színpadán október 26-án, hétfőn este.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Egy művésznek szerintem mindig fontos a megújulás és változnia kell. Előző évben A Dal c. műsor keretein belül csak egy dalt adtunk elő a zenekarommal. Óriási öröm, hogy végül rengeteg készülést és próbát követően ebben a formációban itt, az Akusztikban lépünk fel először koncerten . Már nagyon hiányzott ez az élmény, mert sajnos a karantén miatt nekünk is sok fellépésünk elmaradt. De így talán még tökéletesebben alakult, mert elmondhatjuk hogy az Akusztik színpadán debütált a zenekar, ami megtisztelő és egy életre szóló élmény volt” – mondta el Olivér a hétfőn képernyőre kerülő koncert kapcsán.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az M2 Akusztik adásában zömében saját dalokat ad majd elő Berkes Olivér és zenekara, de ahogy a műsorban megszokott, feldolgozásokat is hallhatunk és láthatunk majd. Olivér a Molnár Ferenc „Caramel” iránti tisztelgéseként a Lélekdonor című dalt dolgozta át lenyűgöző módon.

„ Szeretem, ha 10 percenként van valami meglepő a műsorban, amire felkapják a fejüket az emberek. Vagy azért, mert pörgős dal, vagy azért, mert meghatódnak” – avatott be minket a folyamatosan megújuló zenész a koncert előkészületeibe.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Arra a kérdésünkre, hogy inkább a szóló vagy a feat megoldásokat kedveli inkább, Berkes Olivér szerint mindkettőnek megvan a maga varázsa.

„Számomra főleg az közös alkotás folyamata érdekes és új tapasztalás. Az eddigiektől eltérő témák és az új inspirációk, behatások által olyan dallamokat is találtam ki a közreműködésekben, amik egyedül nem biztos, hogy eszembe jutottak volna. A jövőben viszont azt tervezem, hogy több szólódallal fogok jelentkezni, mivel rengeteg dalötletem lapul a fiókban, ami véglegesítésre vár” – mondta.

Berkes Olivér és zenekarának Akusztik teljes koncertje október 26-án, hétfőn 22:15-kor lesz látható az M2 Petőfi TV-n.

ATEMPO.sk / MTVA