Premier Balga Gabriellával az OperaSzerda keretében – nézd ONLINE

Folytatódik a Magyar Állami Operaház OperaSzerda sorozata, melynek keretében 2020. október 28-án a nézők egyfajta premiernek lehetnek részesei, amikor Testoni két egyfelvonásos operája, a Fantasio és a Fortunio keresztmetszetét közvetítik a Hevesi Sándor háziszínpadról 20.00 órai kezdettel.

A kortárs olasz zeneszerző, Giampaolo Testoni a francia romantikus Alfred de Musset darabjaira komponált egyfelvonásos operáit a Magyar Állami Operaház művészei a novarai Teatro Cocciával együttműködve már bemutatták 2018-ban egy másik színpadi változatban, de a 2020 őszére kitűzött Harangi Mária rendezte budapesti bemutató a járványhelyzet miatt későbbi időpontra tolódott. A közvetítés nézői most megismerhetik ennek a párdarabnak a legjobb részleteit: mindkét zenés komédia a képzelet és a valóság határmezsgyéjén játszódik, a szerelem és az illúziók világát rajzolja meg, melyben a főszereplők álruhát öltenek, s így a látszatból és a megtévesztésből humoros és keserű játékok, félreértések sora jön létre.

ITT NÉZD ONLINE

Az OperaSzerda keretében a két egyfelvonásos operát Marton Richárd jelmezeinek felhasználásával, Szennai Kálmán zongorakíséretével mutatjuk be. A két címszerepet a frissen díjazott felvidéki Balga Gabriella alakítja, partnerei: Bakonyi Marcell, Erdős Attila, Farkasréti Mária, Gábor Géza, Megyesi Zoltán, Nagy Zsófia, Ódor Botond. Az előadás narrátora Mona Dániel.

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: opera.hu