Online is követhető a 8. Music Hungary konferencia – mutatjuk a programot is

Online is követhető a 8. Music Hungary konferencia – mutatjuk a programot is

Kiútkeresés a koronavírus okozta zeneipari válságból, újratervezés és még erősebb összefogás a célja a 8. Music Hungary konferenciának, amelyet november 9-10-én, a magyar zeneipar meghatározó szereplőinek részvételével rendez meg a Music Hungary Szövetség Veszprémben, Európa 2023-as kulturális fővárosában. Több előadást élőben is közvetítenek a Facebookon.

A koronavírus-járvány által uralt idei esztendőt az átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások és tiltások jellemezték, ezért a konferencia is minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresi a választ.

"Ebben az évben akkora szükség van a közös gondolkodásra, amekkorára sosem gondoltunk, hogy lesz. A zeneipar szereplői így egymást segítve, közösen próbálnak túlélni és beleszólni a saját sorsukba. Az idei konferencia is óhatatlanul erről, a túlélésről és saját sorsunk alakításáról fog szólni" – mondta Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

Március óta folyamatosan kiutat keresve a koronavírus okozta, egyelőre beláthatatlan ideig tartó válságból a szövetség a PricewaterhouseCoopers (PwC) gazdasági tanácsadó vállalat bevonásával hatástanulmányt készíttet a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának 5 százalékra csökkentéséről, ennek eredményét a konferencián Szilágyi Dávid, a PwC vezető elemzője fogja ismertetni.

Kiemelt vendég lesz Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum elnöke, a magyar könnyűzene koordinálásért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos is, akivel Weyer Balázs beszélget majd az elkészült ötéves tervről, további szerepvállalásáról és a jövőbeni lehetőségekről.

A meghívottak között lesz Neús Lopez a berlini Initiative Musiktól, illetve Ave Tölpt is a Music Estoniától, hogy külföldi példákat és gyakorlatokat megvizsgálva indulhasson el a szakmai párbeszéd.

Nem feledkezik meg a konferencia a Veszprém-Balaton régió fenntarthatósági törekvéseiről és a fesztiválok zöldítéséről sem: minderről többek között Claire O'Neill az A Greener Festival társalapító igazgatója, a Green Events & Innovations Conference szervezője is beszél majd egy panelen.

ITT NÉZD ONLINE

 

Online közvetítések programja

November 9.

09:45-10:10 MEGNYITÓ
10:10-10:20 ProArt Zeneipari Jelentés 2020
10:20-11:00 "Mi is pénzből élünk" - Vonzó-e a zenei életpálya
11:45-13:00 Koronás támogatások, a támogatások királya: COVID-mentőövek szerte a világan
14:30-15:15 Zöldülő zeneipar: fenntarthatósági megoldások az élőzenében
15:15-15:30 Rendezvényzöldítési törekvések a Veszprém-Balaton régióban 2020-2023
16:30-17:10 Városi könnyűzenei koncepciók
17:25-19:00 Könnyűzenésített társadalom, társadalmasított könnyűzene: beszélgetés Demeter Szilárddal

 

November 10.

10:00-11:00 Zenei érdekvédelmi szervezetek: hogyan csinálják külföldön?

 

RÉSZLETES OFFLINE PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk / MTI