A kassai Thália Színház előadásával emlékeznek Kelemen Csabára a TV-ben

Az október végén elhunyt Kelemen Csabára, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze emlékezik a közmédia. November 17-én 21.35-kor Márai Sándor: Kaland című színdarabját láthatjuk az M5-ön a kassai Thália Színház előadásában.

A darab bemutatója tavaly októberben volt, amellyel egy régi adósságot törlesztett a színház, hiszen ezt a darabot még soha nem játszották az író szülővárosában, holott ez volt a legsikeresebb színpadi műve.

Az előadást Beke Sándor, a Thália Színház társalapítója rendezte, a főszerepekben pedig Kelemen Csabát és Kiss Szilviát láthatja a közönség. Rajtuk kívül Rab Henrietta, Varga Lívia, Madarász Máté, Bocsárszky Attila, Illés Oszkár és Szpisák Gyula is szerepet kaptak a színműben.

 

Thália Színház

 

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között? 

 

 

A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született. Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó, Videó:  Németi Róbert