Boncsér Gergely és Kolonits Klára estjeivel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései

Boncsér Gergely és Kolonits Klára áriaestjei az OperaLive vetítéssorozat keretében esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán.

Boncsér Gergely tenor a MaszkaBál szombati műsorában olasz, francia és orosz zeneszerzők műveit szólaltatja meg. Egyik vendége a Kossuth-díjas Kálmándy Mihály, a meglepetésvendég pedig egy fiatal szoprán lesz. Az esten zongorán Bartal László működik közre, a műsorvezető Gyüdi Melitta, rendező Niklai Judit.

RÉSZLETEK

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Kolonits Klára a MaszkaBál vasárnapi műsorában Erkel, Verdi és Bellini műveiből idézi fel kedvenc koloratúr és bel canto szerepeit. Vendégével, Balga Gabriellával már hallhatta együtt a MaszkaBál közönsége, akkor Kolonits Klára volt a vendég. A mostani adásban újra a Normából adnak elő egy kettőst, ezúttal a második felvonásból. A meglepetésvendég egy fiatal tenor lesz, aki a francia operairodalom egyik remekével készül. Zongorán közreműködik Szennai Kálmán, műsorvezető Ókovács Szilveszter, az estet Harangi Mária rendezi.

RÉSZLETEK

A jövő heti OperaSzerda nézői november 18-án előbemutatónak lehetnek részesei. Az Opera a járvány miatt kénytelen volt elhalasztani Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című musicaloperájának bemutatóját, ebből láthatnak most ízelítőt az érdeklődők. A Bulgakov regényéből készült színpadi mű koncertszerű keresztmetszete Balczó Péter, Sáfár Orsolya, Kálmán Péter, Szakács Ildikó, Gavodi Zoltán, Kiss Tivadar, Varga Donát, Hábetler András, Kovács István, Kiss András és Várhelyi Éva előadásában hallható. Zongorán közreműködik Kálvin Balázs, narrátor Mona Dániel, az estet Lázár Katalin rendezi.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Emmer László