A népzene és a világzene legjobbjai online - jön a Héttorony Fesztivál

A népzene és a világzene legjobbjai online - jön a Héttorony Fesztivál

A pénteki gálaműsor és a csütörtöki programok is online követhetők az idei Héttorony Fesztiválon, ahol ezúttal is parádés programmal készültek a szervezők.

Biztonsági okokból idén kizárólag magyar művészek lakják be Makovecz Imre tereit. A Kakasdon, Siófokon, Százhalombattán és Budapesten készült közönség nélküli felvételeket november 19-én, csütörtökön 19.00 órától a www.hettoronyfesztival.hu weboldalon lehet majd megtekinteni.

 

Héttorony Fesztivál

 

A fesztivál fellépői között lesz a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Sebestyén Márta, aki önálló koncertje után még a Szent Efrém Férfikarral is színpadra áll, a Prima és kétszeres Artisjus-díjas Palya Bea, valamint a Womex életműdíjas Lakatos Mónika a Romengó együttessel. A felvidéki származású Szvorák Katalin önálló estet ad.

 

Héttorony Fesztivál

 

Az idei év középpontjában a női hang áll, így kiemelt szerepet kapnak a női produkciók: a Dűvő mellett feltűnik majd Kubinyi Júlia, Lovász Irén az Égi hang című műsorával szerepel, Petrás Mária pedig önálló estet ad.

Látható és hallható lesz a Dalinda énekegyüttes a Bazsevával, a Triolina Folk, Dresch Mihály Triójában pedig Lőrincz Hortenzia vendégeskedik. Külön produkcióként Makovecz Imre gondolatait Szarvas József tolmácsolja.

 

Héttorony Fesztivál

 

A Héttorony Fesztiválnak immár hagyományosnak mondható eleme, hogy a közreműködők közös produkciókkal is készülnek. Ez a jelenlegi körülmények között sem maradt el, és Átjárások címen ezeket a világzenei összefonódásokat is meg lehet tekinteni.

Pénteken a gálaműsor is online jelentkezik 20.00 órától, amelyen megidézik a fesztivál fő szellemi támogatója, Fekete György emlékét, emellett a fesztivál minden fellépője egy-egy különleges műsorszámmal vesz részt a programban.

A Héttorony Fesztivált 2012 óta minden év novemberében megrendezik azzal a céllal, hogy a népzene és a világzene legértékesebb produkciói minél több emberhez eljussanak, valamint hogy ráirányítsa a figyelmet a zene és építészet szerves kapcsolatára. A koncertek mellett Makovecz Imre életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések szokták várni a közönséget határon innen és túl egyaránt.

ITT NÉZD A FESZTIVÁLT

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Héttorony Fesztivál